MEKALISTER PODRŽAO KANDIDATURU NOVOG SADA ZA PRESTONICU KULTURE 2021. GODINE

2. Srdačan pozdrav - Mekalistera i Vučevića

 

Piše: Radomir Čubranović

 

1. Mekalisterov potpis na Pismu podrške Novom Sadu

Mekalisterov potpis na Pismu podrške Novom Sadu

Na putu ka tronu prestonice kulture Evrope, Novi Sad je danas (21. decembra) dobio značajnu podršku od Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju koji je stavio svoj potpis na Pismo podrške Gradu Novom Sadu za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Visokog gosta primio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u svečanoj sali  Gradske kuće.

 

2. Srdačan pozdrav - Mekalistera i Vučevića

Srdačan pozdrav – Mekalistera i Vučevića

– Velika je čast za naš grad, što smo danas u prilici da ugostimo gospodina Mekalistera, kao Izvestioca Evropskog parlamenta i kao prijatelja naše države i našeg naroda, koji pruža direktnu i nedvosmislenu podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Posebno sam ponosan i iskreno zahvalan gospodinu Mekalisteru što je i zvanično podržao Grad kao kandidata za tu prestižnu titulu. Ta podrška nije samo formalna, ona je suštinska i ima posebnu težinu, jer pokazuje našu bliskost. On je prijatelj Novog Sada i ovde je uvek dobrodošao, a  danas nećemo razgovarati samo o kulturi, već ćemo na sastanku zaći i u druge oblasti kroz čitav niz aktuelnosti i događanja u Novom Sadu – rekao je gradonačelnik Vučević.

–  Novi Sad je prelep grad sa sjajnim ljudima i predstavlja jedan od najistaknutijih gradova Srbije kada je u pitanju delovanje u oblasti kulture. Sa velikim optimizmom podržavam napore Grada Novog Sada da postane Evropska prestonica kulture, jer on to kao multietničan, multinacionalan i multikonfesionalan grad i zaslužuje – rekao je Mekalister i poželeo uspeh u važnom projektu.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je da je u trodnevnoj poseti Srbiji i da mu je veliko zadovoljstvo što se nakon razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas sastaje i sa gradonačelnikom Novog Sada.

Radomir Čubranović