Председник Србије Томислав Николић честитао је данас грађанима Србије Нову 2016. годину, уз поруку да нас очекују бољи дани.

NIKOLIĆ, PAHOR I FAJFAR

Председник Србије Томислав Николић (фото: Раде Бакрачевић)

„Ништа ново ако вам кажем да је једна тешка година иза нас, ново ако вам кажем да нас очекују бољи дани. У то сам убеђен”, навео је Николић у новогодишњој честитики коју је објавио на свом твитер налогу.

Он је рекао да сви резултати остварени од конституисања нове владе говоре у прилог томе да са мало висе оптимизма, вере и са осмехом на лицу можемо да очекујемо оно што ће се десити 2016. и посебно у години после ње.

Председник је оценио да је отварање првих поглавља у преговорима са ЕУ коначни знак да смо стабилизовали државу и да смо на добром путу, а да сада много тога зависи од нас.

Николић каже и да добри и пријатељски односи које Србија има са свим земљама у свету гарантују да ће увек имати ослонац – некад лево, некад десно, некад на истоку, некад на западу.

„Да нећемо имати ниједног непријатеља, да ћемо имати само државе које ће се утркивати која више може да учествује у нашем опоравку и нашим жељама да свим грађанима Србије остваримо бољи живот”, навео је Николић.

Он је грађанима честитао предстојеће празнике са жељом да их дочекају у кругу породице која „има више разлога за срећу него до сад”.

„У кругу породице која има више наде у бољу будућност него до сад, у кругу породице пошто је то наш стари вековни и прошли и будући српски обичај, у кругу оних које највише волите, да са њима поделите и муку и радост и обећавам много више да поделите радости убудуће него до сад”, рекао је Николић. (Танјуг)