ЗАВЕТНИЦИ ПОКРЕЋУ КАМПАЊУ „САЧУВАЈМО РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!“

РС

Република Српска суочава се са покушајима појединих западних ценатара моћи и централистичких власти у Сарајеву да укину њену самосталност, пониште Дејтонски мировни уговор и спроведу насилну унитаризацију Босне и Херцеговине.

У тренуцима када руководство Републике Српске улаже огромне напоре у одбрани њеног уставно-правног поретка и стабилизацији политичких прилика неопходно је да пружимо подршку нашем народу, који је сам подигао и бранио Републику Српску. Српски сабор Заветници покреће кампању “Сачувајмо Републику Српску”, а прва у низу активности биће конференција за јавност, у петак, 8. јануара у 12 часова у Кнез Михаиловој улици.

Том приликом грађани ће моћи да дају подршку прогласу “Сачувајмо Републику Српску” и на тај начин покажу солидарност са народом са западне стране Дрине.

Заветници су на Бадњи дан већ поставили два велика билборда у Београду и Новом Саду са поруком „Сачувајмо Републику Српску!“, а закључни део кампање биће скуп, одржан 11. јануара у Дому синдиката у Београду са почетком у 17 часова, на којем ће поред представника покрета на тему актуелних полиитчких прилика и положаја Српске говорити и познате јавне личности.

Добро дошли!

(Приредио: Данијел Игрец)