IZLOŽBA FOTOGRAFIJA, KARIKATURA I STRIPOVA DRUŠTVA NOVINARA VOJVODINE

1. Predsedniik Bulutu otvara izložbu

Predsedniik Bulut otvara izložbu

U susret božićnim praznicima, Društvo novinara Vojvodine organizovalo je četvrtu Završnu izložbu fotoreportera, karikaturista i crtača stripova. Izložba je pod imenom „završna“ jer predstavlja radove u protekloj 2015. godini u oblasti fotografije, karikature i stripa.

1a

2. Naši novinari Ribič, Čubranović i Lopušina sa suprugama na otvaranju izložbe (S leva)

Naši novinari Ribič, Čubranović i Lopušina sa suprugama na otvaranju izložbe (S leva)

Izložbu u prostorijama Društva novinara Vojvodine, koje baštini tradiciju vojvođanskog novinarstva od 1904. godine, svečano je otvorio Mladen Bulut, predsednik ove novinarske asocijacije a o eksponatima govorili su i prof. Doru Bosiok poznati dizajner i Darko Dozet, predsednik asocijaccije fotoreportera Vojvodine.

3. Dizajner prof. Doru Bosiok je obogatio izložbu radovima karikaturosta

Dizajner prof. Doru Bosiok je obogatio izložbu radovima karikaturosta

Brojni posetioci, kolege novinari, fotoreporteri i slikari sa velikim zanimanjem su razgledali više od 100 eksponata. Posebnu pažnju privukli su radovi najpoznatih srpskih karikaturista koji su, kao uvek, svojim humorističko-satiričnim prilazima oduševili „običnu“ i stručnu publiku.

4. Detalj sa izložbe

Detalj sa izložbe

Izlolžba je u neku ruku epicentar srpske karikature jer su predstavljeni radovi: Dušana Petričića, Jugoslava Vlahovića, Ranka Guzine, Toša Borkovića, Ljubomira Sopke, Mladena Oljače, Miga Samardžića i Doru Bosioka koji je inače i obezbedio učešće na izložbi ovih značajnih karikaturista.

5. ROBINZON KRUSO U GRADU, Snimila A. Čubranović (1)

ROBINZON KRUSO U GRADU, Snimila A. Čubranović 

Eksponati fotografija su takođe brojni, a predstavljeni su mnogi vojvođanski fotoreporteri. Naši novinari Aleksandra i Radomir Čubranović su, kao prošle godine, „osvetlali obraz“ redakcije „Štajerskih novica“ sa 6 fotografija.

6. MONAH I GALEB, snimio R. Čubranović

MONAH I GALEB, snimio R. Čubranović

Inače, kad je reč o našoj redakciji, sticajem okolnosti na otvaranju ove kvalitetne i zanimljive izložbe susreli su se naši novinari: Marko Lopušina, dopisnik iz Beograda sa suprugom, Stane Ribič, dopisnik iz Slovačke sa suprugom i „domaćini“ iz Novog Sada Aleksandra i Radomir Čubranović. Sve u svemu, „Štajerske novice“ su na otvaranju izložbe bile najbrojnije kao da je dešavanje bilo u „centrali“ – Mariboru…

Izložba će biti otvorena do 31. januara.

Tekst i fotografije: Radomir Čubranović