Вучић: Ангела Меркел је највећи европски лидер

 уторак, 19.01.2016. у 14:58
Архивски снимак: Ангела Меркел и Александар Вучић у Берлину (Фото Ројтерс)

Немачка канцеларка Ангела Меркел је сачувала Европу, одржала у њој мир и стабилност, оценио је премијер Србије Александар Вучић, коментаришучхи чињеницу да јој је опала подршка.

„Мени је свеједно да ли је Ангели Меркел пала популарност или није. У мојим очима је она највећи европски лидер и баш ме је брига шта било ко други о томе мисли”, рекао је он одговарајући на питање новинара.

Каже и да ће тако да мисли и кад Меркел више не буде на власти, јер зна шта је радила за Европу.

„Она је била кључни лидер у Европи и одржала је мир и стабилност. А они који то не умеју да виде, већ који воле да им се подилази и који воле да неко доноси против-правне мере, немачки народ ће да изабере своје руководство, то је њихово право, а моје да волим и поштујем Меркел и да тако ћу да наставим”, поручио је Вучић.

Вучић:С избеглицама све озбиљније,сачуваћемо стабилност

Ситуација с мигрантима је све озбиљнија, оценуио је данас премијер Александар Вучић, али је поручио грађанима да немају разлога за бригу, јер ће стабилност земље бити очувана.

Упитан како оцењује ситуацију с избеглицама у Европи, Вучић је најавио до краја недеље састанак тим поводом са шефом Европске комисије Жаном Клодом Јункером, али и да ових дана треба очекивати да Аустрија суспендује Шенгенски споразум.

„Одмах затим то ће учинити и Словенија, а ми смо спремни да помогнемо још више македонској полицији, да тамо пошаљемо додатне полицијске снаге…али у сваком случају умећемо да заштитимо и наше државне и националне интересе”, поручио је премијер.

Навео је да ћемо тесно радити у сарадњи с европским земљама те да је готово сигуран да ћемо успети да сачувамо и мир и стабилност.

То, како је приметио, неће бити једноставно, мада се број избеглица смањује, али због зиме а не због политике која се према њима спроводи.

У сваком случају, закључио је, грађани немају разлога да брину, јер ће Србија умети да сачува стабилност.