Николићу награда Фонда јединства православних народа

 VALERIJ ALEKSEJEV predsednik fonda jedinstva pravoslavnih naroda

Позивницу председнику Николићу уручио је Валериј Алексејев, председник Фонда јединства православних народа (фото: Раде Бакрачевић)

среда, 20.01.2016. у 16:06

1-BEOGRAD - NIŠ 7 DO 9. OKTOBAR 520

Патријарх Кирил (фото: Раде Бакрачевић).
Алексејев је рекао да ће председнику Николићу данас уручити специјални позив патријарха Кирила да дође у Москву и прими награду 9. марта, јавља Танјуг.

Фонд јединства православних народа доделио је награду председнику Србије Томиславу Николићу за истакнуту делатност на јачању јединства православних народа и за промовисање хришћанских вредности у друштвеном животу, изјавио је данас у Београду председник тог фонда и саветник Интерпарламентарне скупштине православља Валериј Алексејев.

Алексејев је, после састанка са шефом сталне делегације Скупштине Србије у Интерпарламентарној скупштини православља и председником Комисије за културу те организације Александром Чотрићем, рекао да би та награда Николићу требала да буде уручена 9. марта у Москви, а да је у оквиру те манифестације планиран састанак Николића са председником Русије Владимиром Путином.

Алексејев је рекао да ће председнику Николићу данас уручити специјални позив патријарха Кирила да дође у Москву и прими награду 9. марта, јавља Танјуг.

„Тог дана ће бити свечана церемонија у Москви, на којој ће председнику Србије бити уручена ова награда. Та награда ће бити уручена и бугарском патријарху”, рекао је Алексејев.

Он је навео да ће награду добити и председник државне Думе Русије Сергеј Наришкин и бугарски патријарх Неофит и изразио је велику захвалност патријарху српском Иринеју за помоћ и подршку коју пружа том фонду у раду.

Алексејев је додао да се уз награду даје и диплома, а да ће идуће недеље бити донета одлука о новчаном износу који ће бити подељен између три награђене особе, када ће и бити објављено колики је тај износ