Roman in pesmi Štefana Titana iz Tropovec

»Božja sodba« in »Večni postopač«

DSCN3423 (1)

Vabilo na literarni popoldan

  1. januarja popoldne je literarni krožek DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki ga vsako sredo popoldne vodi Bea Baboš Logar, pripravil literarni popoldan. Izveden je bil v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, a gost je bil bioenergetik, radiestezist in diagnostik Štefan Titan iz Tropovec v Občini Tišina. 71-letnik poleg strokovnih knjig piše tudi romane in pesmi.

DSCN3428

Literarni krožek

Na literarnem popoldnevu je stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, kot tudi zunanjim obiskovalcem tega doma, bil predstavljen roman »Božja sodba« ter zbirka pesmi z naslovom »Večni postopač«. Prva knjiga »Božja sodba« je izšla leta 2014, 2015 pa njeno nadaljevanje, z drugo in tretjo knjigo v skupni izdaji. Ob predstavitvi je avtor opisal svojo pot samoukega pisca, kajti pisanja se je lotil šele v 52-em letu starosti. Sedaj ima 71-letni vsestranski kulturni ustvarjalec (pesnik, pisatelj, slikar) za seboj že tri strokovne knjige s področja bioenergije in radiestezije, pet pesniških zbirk ter roman »Potovanje duše« iz leta 2007 ter zadnji roman »Božja sodba«.

DSCN3439

Flavtistka Nika Verhovnik

Devetošolka Osnovne šole Kapela, 14-letna Nika Verhovnik, je pogovor z literarnim ustvarjalcem obogatila s svojim nastopom, odlično je zaigrala na flavto. Sledil je še drugi del kulturnega popoldneva, saj je bila predstavljena še najnovejša knjiga pesmi Štefana Titana, ki je izšla z naslovom »Večni postopač«. Po dva izvoda vsake knjige je avtor podaril DOSOR-jevi knjižnico,  literarnem popoldnevu pa je sledilo še prijateljsko druženje vseh v DOSOR-jevi kavarnici Traminček.

DSCN3444

Pogovor o knjigah Štefana Titana

Filip Matko

Fotografije: Rija Erveš