Ђоковић шести пут у каријери освојио Аустралијан опен

NOLE MI DAJE INTERVJU

Интервју: Новак Ђоковић  (Фото Раде Бакрачевић)

недеља, 31.01.2016. у 12:40
МЕЛБУРН – Најбољи тенисер света Новак Ђоковић шести пут у каријери освојио је Аустралијан опен, пошто је данас у финалу савладао Британца Ендија Мареја 6:1, 7:5, 7:6 (7:3).

Ђоковић се са шест титула у Мелбурну изједначио са Ројом Емерсоном, а када су грен слем трофеји у питању са 11 титула стигао је Рода Лејвера и Бјорна Борга.

Меч је трајао два сата и 53 минута, а Ђоковић је остварио 22. победу у 31. међусобном дуелу против Британца, чак четврту у финалима Мелбурна.

„Морам да одам признање Ендију на сјајном турниру и сигуран сам да ћемо у будућности поново имати прилику да се боримо за овај трофеј. Сјајан си пријатељ, сјајан противник, желим да ти честитам на игри, али и на томе што ћеш ускоро постати отац и осетити најбољи осећај, који смо моја супруга и ја већ осетили”, рекао је Ђоковић приликом свечане додела пехара.
Српски тенисер захвалио се свом тиму и признао да је почаствован што од данас његово име стоји уз легенде, с обзиром да се шестом титулом у Мелбурну изједначио са Ројом Емерсоном, а 11. грен слем трофејом са Родом Лејвером и Бјерном Боргом

Светски број 1 сјајно је отворио меч, први сет добио за само 30 минута, али у наредна два Мареј је пружио знатно јачи отпор. Други сет, који је и пресудио победника трајао је 80 минута, док је Мареј у трећем успео да се врати после Ђоковићеве предности, стигне до тај-брејка, али више није издржао.

Ђоковић ће за шесту титулу у Мелбурну добити и новчану награду од два и по милиона евра. (Танјуг)