GRADONAČELNIK CELJA POSETIO NOVI SAD

 

Srdačan susret Vučevića(desno) sa Bojanom Šrotom

Bojan Šrot, gradonačelnik Celja i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

Danas (12. februara) najveći vojvođanski grad  – Novi Sad posetio je gradonačelnik Celja Bojan Šrot koji je bio u Gradskoj kući dragi gost novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića. Domaćin je naglasio da Novi Sad neguje veoma dobre odnose sa slovenačkim gradovima, a posebno sa Mariborom. Vučević je gostu iz Celja  predstavio privredne i investicione potencijale Novog Sada naglasivši da IT sektor u Novom Sadu doživljava pravu ekspanziju.

Gradonačelnik Celja zahvalio se na srdačnom gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu. Jedan od povoda za njegov dolazak u Novi Sad je i razgovor sa predstavnicima kompanije ”Feniksbus” d.o.o u vezi nabavke autobusa za javni prevoz.

– Veoma me raduje interesovanje slovenčkog grada za saradnju sa kompanijom čije je sedište u Novom Sadu. Razvoj privrede i smanjenje nezaposlenosti su prioriteti gradske uprave i nastojimo da prilikom svih aktivnosti u okviru međugradske saradnje u prvi plan istaknemo naš grad kao povoljno poslovno okruženje – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnici su se složili da postoje dobri uslovi za uspostvljanje bliže saradnje dva grada u oblastima privrede, turizma, kulture i obrazovanja.

Radomir Čubranović