Radenci: Izredno slovesno za Dan žena

Praznovanje na oddelkih in domski restavraciji DOSOR-ja

Že minulo soboto, 5. marca, se je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pričelo letošnje praznovanje 8. marca – Dneva žena. Sedem prijateljskih skupin je pripravilo slovesnost s pesmijo, glasbo in plesom za stanovalke.

DSC_0390-copy

8. marec – Mednarodni praznik žena

Toda praznovanje se je nadaljevalo še na sam dan praznika, 8.marca. Dopoldne ob 9.30 uri je delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh, podobno kot lansko leto, povabila na dementni oddelek harmonikarja Roberta Majeriča iz Spodnjih Ivanjec, da je poskrbel za petje, glasbo in ples. Stanovalke so se zbrale v oddelčni kuhinji, ki je bila slovesno okrašena s cvetjem, a prostovoljka Marija Erveš je poskrbela še za sladki del srečanja. Ob znanih melodijah in zvokih harmonike so odmevale pesmi, najpogumnejše stanovalke pa so tudi zaplesale.

DSC_0501-copy

Ples v krogu

Pol ure pozneje je harmonikar Robert Majerič s harmoniko zaigral v tretjem delu domske jedilnice. Tam so se zbrale predstavnice nežnejšega spola, zaposlene v DOSOR-ju. Podobno kot lansko leto, jih je povabil stanovalec Maksimiljan Korošec, ki je pravočasno poskrbel za nageljčke iz Cvetličarne Kurbus z Melov. Nageljčki so bili namenjeni vsem zaposlenim ženam in dekletom, a kuhar Marko je razrezal torto za sladki del praznika, k rezinam torte pa je sledila še kava.

DSC_0521-copy

Praznik za vse zaposlene žene in dekleta

Stanovalec Maksimiljan se je za tem napotil še na svoj oddelek v drugem nadstropju doma ter tam z nageljčki in z rezinami torte razveselil še svoje sostanovalke. Tam pa je vsem zbranim na frajtonerico igral stanovalec Dolfe.

Filip Matko Ficko