ПРОГЛАС

1

“Поштовани грађани Србије, у недељу, 27. марта у 14 часова на Тргу Републике у Београду организујемо велики општенародни протест против даље НАТО окупације државе и народа.

Митинг представља наставак антирежимских демонстрација које смо покренули 20. фебруара широм Србије, а поводом усвајања Закона о сарадњи са НАТО пактом, који Србију претвара у војни и политички протекторат Западне војне алијансе.

Протест су подржале бројне јавне личности, од којих ће се неке обратити на скупу, након чега ћемо се упутити ка згради РТС и затражити директно укључење у национални дневник и пробијање медијске блокаде, са циљем непристрасног и објективног извештавања о све већем расту народног незадовољства политиком актуелног режима!

Тражимо расписивање референдума о сарадњи са НАТО пактом и поништавање свих антиуставних споразума који нарушавају суверенитет Србије.

2

Позивамо и све политичке партије и покрете, удружења и појединце да питање супротстављања НАТО окупацији ставимо изнад изборне трке и страначких интереса. Окупимо се заједно 27. марта на највећем анти-НАТО протесту око суштинских захтева за опстанак државе и народа!

Српска држава и њен народ суочавају се са свеобухватном политичком, економском, демографском, националном и духовном окупацијом. Погубни спољнополиитчки курс безалтернативних интеграција у Европску Унију и НАТО пакт нашу државу претвара у голу политичку и војну колонију западних експозитура моћи, оличених у Бриселу и Вашингтону, урушавајући њен државни суверенитет и територијални интегритет. Непромишљеном режимском политиком власт постепено заокружује државност тзв. Косова и допушта бујање сепаратизма на северу и југу Србије.

Највећем пријатељу и историјском савезнику Србије, Руској Федерацији, окрећу се леђа, а званична Србија се сврстава на страну оних који свакодневно прете отвореним сукобима широких размера и отварају нова жаришта по Европи и свету.

Спровођењем погрешног неолибералног економског концепта наша држава одриче се свог економског суверенитета и своје природне и привредне ресурсе препушта у руке страним мултинационалним корпорацијама. Спровођењем неадекватних економских реформи обезвређује се положај српског радника и сељака, а плодне домаће оранице продају страним тајкунима и ратним злочинцима. На тај начин угрожава се пољопривредни потенцијал српске државе и спречавају њена економска обнова и опоравак.

Српска омладина и интелигенција напуштају државу, а наша села и градови претварају се у пустош. Стопа наталитета убрзано пада и прети да достигне фатални ниво после којег више нема повратка назад. У одсуству јасне државне стратегије за подстицај наталитета и заштиту породице и права детета Србија се претвара у савремени логор и сабирни центар за разноразне стране избеглице и мигранте који озбиљно нарушавају њену демографсу и националну структуру , претварајући српски народ у националну мањину у сопственој држави.

Систематски се урушава духовни и верски идентитет српског народа. Наметањем страних и нетрадиционалних вредности, нарочито кроз образовни систем српско друштво стреми ка анархији без икаквих моралних кодекса, а његов хришћански темељ потапа се као што режим потапа неке од најважнијих светиња српског народа попут манастира Ваљевске Грачанице.

Србијом роваре западне невладине организације које диктирају званичну државну политику док државни медији у потпунсоти подређени интересима владајуће политичке гарнитуре спроводе невиђену медијску цензуру и антисрпску пропаганду.

Поштовани грађани Србије, ми позивамо све оне који су забринути за судбину земље и опстанак народа, српске интелектуалце, ветеране и хероје, домаћине, омладину, наше Србе у расејању, да заједно подигнемо глас против сваког облика окупације Србије и саборно се окупимо у одбрани српских националних и државних интереса!

Данијел Игрец