20. ubilejni natečaj Civilne zaščite v Pomurju

Križevci: 35 priznanj in nagrad šolarjev

DSC_1055

Znak organizatorja, URSZR – Izpostava Murska Sobota

Podelitev priznanj in zasluženih nagrad učenkam in učencem pomurskih osnovnih šol ter njihovim mentoricam oziroma mentorjem za šolsko leto 2015/2016 je potekala v sredo, 23. marca dopoldne, v športni dvorani Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru .

 

DSC_1054

Osnovna šola Križevci pri Ljutomeru

Bilo je podeljenih skupno 35 priznanj in nagrad, 20 (od skupno prejetega števila 327) za likovna ter 15 (od skupno prejetega števila 59) za literarna dela osnovnošolk in osnovnošolcev. Šlo je za 20. regijski natečaj »Naravne in druge nesreče – Delujmo preventivno«, ki jo je pripravila Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Murska Sobota.

DSC_1061

Razstava nagrajenih likovnih in literarnih del

V bogatem kulturnem programu so nastopili učenke in učenci OŠ Križevci, na ogled pa je bila tudi priložnostna razstava vseh nagrajenih likovnih del ter literarnih izdelkov. Vse je v uvodu pozdravila ravnateljica OŠ Križevci, Vasilija Stolnik, slavnostni nagovor pa je imela Olga Andrejek, predstavnica Uprave RS za zaščito in reševanje. Slednja je tudi, ob Martinu Smodišu, vodji murskosoboške izpostave URSZR, sodelovala pri razdelitvi nagrad in priznanj.

DSC_1067

Priznanja šoli in vrtcu

Poleg tega sta bila razglašena še najaktivnejša pomurska osnovna šola in najaktivnejši pomurski vrtec na področju izvajanja aktivnosti informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in osnovnošolske mladine za osebno in vzajemno zaščito. To sta: Osnovna šola Križevci pri Ljutomeru (nagrada: 40 podlog za miško in lutkovna predstava Pikec Ježek in gasilko Jež) in Zasebni vrtec Lavra – Enota Tišina (nagrada: dve penasti kocki).

DSC_1092

Prva vrsta udeležencev na prireditvi

Ker se vsako leto udeležijo natečaja tudi šolarke in šolarji sosednje Republike Madžarske, sta predstavnikoma madžarske Železne in Zalske županije bila izročena priznanja in nagrade so sodelujoče madžarske šolarke in šolarje.

DSC_1157

Šolarke in šolarji, nagrajenci 20. natečaja

 

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko