Radenci: Komedija invalidov iz Maribora

DSC_1265

Stres – bolezen modernega časa

 

»Naše malo kmečko letovišče« Darinke Peršin navdušilo

Pod vodstvom Ide Piciga že peto leto deluje dramska skupina pri Društvu invalidov Maribor, uspešno pa tudi nastopa. Voditeljica je s četverico 29. marca dopoldne gostovala v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci in sicer s komedijo Darinke Peršin »Naše malo kmečko letovišče«.

DSC_1271

Merilec srčnega utripa

Ob tem so med prisotnim občinstvom posebej pozdravili stanovalko DOSOR-ja, Brigito Živec, ki je nekoč bila članica njihove skupine.

DSC_1278

Zdravnik in pacientka pod stresom

V predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja so Mariborčani v 45 minutah skoraj do solz nasmejali stanovalke in stanovalce, saj so v igri lahko spremljali dogajanje na kmetiji, kjer se je sicer običajno vsakodnevno vinjeni gospodar lotil odprtja letovišča ter čez noč postal »direktor Matija Keš«.

DSC_1298

»Zdravljenje« na kmetiji (letovišču ?)

Kot delovno moč v letovišču je zaposlil kar svojo »ženo Rozinko« ter »deklo Micko Kovačevo«. Po skorajšnji izgubi službe v slabi banki in stresu je na letovanje prišla »fina dama Jozefina«, za njo pa še (tudi zaradi stresa ?) »zdravnik Ivan Tehnik«.

DSC_1309

Peterica mariborskih igralk in igralcev

Kot igralke in igralci so v komediji nastopili: kot kmet – direktor Marjan Schwarz, kot kmetica – kuharica Dragica Tkalec, kot dekla – sobarica Zlatka Gojčič, kot fina dama Ida Piciga in kot zdravnik Sead Mešanović. Med igro so razkrili številne vsakdanjosti in nerodnosti, aplavz ob zaključku pa je vsekakor pomenil nagrado nastopajočim in  napovedal željo po ponovnem srečanju.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko