Krožkarji Evangeličanske cerkve na ekskurziji

Obiskali stolp Vinarium in Hišo vin

DSC_1961-copy

Jajček pred stolpom Vinarium

Člani moškega bibličnega krožka, ki deluje pri Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti, so si predzadnji aprilski četrtek ogledali 53,5 metrov visok razgledni stolp Vinarium v Dolgovaških goricah.

DSC_1969-copy

Na vrhu stolpa Vinarium

Na vrh stolpa so se popeljali z dvigalom ter v sončnem in vetrovnem dnevu bili le delno zadovoljni z razgledom.  Videlo se je proti Hrvaški (Ivanjščica, Mursko Središče, Martin Na Muri), Donačka gori, Boču in Pohorju na slovenskem ozemlju ter v daljavi obris visokih hribov Avstrije, kot tudi ravnice in griči proti Madžarski in Porabju.

DSC_1978-copy

Hiša vin (Borhaz) Cuk

S stolpa so se spustili po 240 stopnicah ter si v vmesni razgledni ploščadi ogledali še vedno prisotno bogato razstavo velikonočnih jajčk, v pritličju pa bili deležni pokušine treh vrhunskih lokalnih vin.

DSC_1984-copy

Domače dobrote Hiše vin Cuk

Obiskali so še Hišo vin (madž. Borhaz) Cuk v Lendavskih goricah, kjer jih je mlada gospodinja presenetila ob pozdravu s penino, pozneje pa še z bogatim domačim narezkom. Sledila je tudi pokušina vin ob strokovni razlagi, kajti Cukovi na treh hektarjih vinogradov oberejo grozdje s 14 tisoč trt ter pridelajo sedem vrst belih ter tri vrste rdečih vin.

DSC_2000-copy

V vinski kleti Hiše vin Cuk

 

S posebno zgodbo ob vinih je vse razveselil mladi gospodar Somi, za zaključek ekskurzije pa so si člani bibličnega krožka ogledali še vinsko klet in poizkusili vinjak Hiše vin Cuk.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko