Radenci:Priljubljeni televizijski kuharji v gosteh

DSC_2738-copy

Plakat je vabil udeležence na Kuharski dvoboj

Kot gostje Tomaš Javurek, Sašo Miljuševič in Jani Jugovič

V soboto, 14. maja dopoldne, je v prenovljenih prostorih šolske kuhinjske učilnice Srednje šole za gostinstvo in turizem v Radencih potekala vsakoletna tradicionalna prireditev Študentsko-mladinskega kluba Klinka iz Gornje Radgone pod delovnim naslovom »Kuharski dvoboj«. Organizatorjem pod vodstvom Ines Wolf je uspelo privabiti kar troje udeležencev znanih televizijskih kuharskih showov: lanskoletnega zmagovalca»Gostilna išče šefa« Tomaša Javureka, lanskoletnega zmagovalca »Mastershefa« Saša Miljuševiča in udeleženca »Gostilna išče šefa 2012« Janija Jugoviča.

DSC_2746-copy (2)

Organizator Klinka je bil v gosteh SŠGT Radenci

Med udeleženci Kuharskega dvoboja, ki je letos potekal že petič, je sodelovalo največ študentk in študentov, pa tudi nekaj starejših, njihovih staršev, a v glavnem je šlo za preizkus njihovega znanja na področju kuhanja ter predstavitev pripravljenih jedi. Ob tem sploh ni šlo za tekmovanje, na koncu so bili zmagovalci pravzaprav vsi, kajti pripravili so odlične jedi.

DSC_2755-copy

Svetuje Tomaš Javurek (Gostilna išče šefa)

Kuharski dvoboj je potekal v prenovljenih prostorih šolske kuhinjske učilnice in ob tem nam je ravnateljica, Janja Prašnikar Neuvirt, zaupala, da so lansko jesen njihovi dijakinje in dijaki kar dobre tri mesece imeli »gostujoči« pouk v prostorih Zdravilišča Radenci, ker jim je nekdo ponagajal v času razpisa in so prenovo šolske kuhinjske učilnice morali opraviti tik pred koncem leta in ne v času šolskih počitnic. Investicija iz razpisa ter lastnih sredstev jih je veljala 70 tisoč evrov.

DSC_2760-copy

Svetuje Jani Jugovič (Gostilna išče šefa)

Sta pa učiteljici strokovnih predmetov, Zdenka Mesarič in Elvira Štumpf, bili 14. maja izredno veseli, da so sodelovali kar v treh parih dijakinje in dijaki njihove šole na Kuharskem dvoboju: dijak 1. letnika Maj Holc s sestro študentko Nikito iz Gornje Radgone; dijak 1. letnika Matic Zemljič iz Črešnjevec s sošolko iz 1. letnika Viktorijo Pek s Stare gore ter dijak 2. letnika Jaka Kozar iz Pristave pri Ljutomeru z mamo Matejo.

 

DSC_2770-copy

)Svetuje Sašo Miljuševič (MasterShef)

Predstavitev vseh jedi z degustacijo v restavracijskem prostoru Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci je potekala po 12.30 uri.

Filip Matko Ficko