Križevci: Zmaga ekipe RK Gornja Radgona

 

  1. preverjanje ekip PP Civilne zaščite in Rdečega križa

Tematika letošnjega preverjanja usposobljenosti članic in članov ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa na področju Pomurja je bila s področja nudenja prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah ter izrednih dogodkih, ki lahko prizadenejo pomursko regijo in širše.

DSCN4523

Zbor tekmovalnih ekip v središču Križevec

Tako so udeleženci preverjanj morali prikazati svoje znanje pri dajanju prve pomoči poškodovanim v različnih situacijah.

DSCN4526

Pozdrav udeležencem tekmovanja

Zatorej so bile pripravljene štiri lokacije oziroma delovna mesta za reševanje nalog ter pet lokacij s predstavitvami dejavnosti in opreme gasilcev, potapljačev, Civilne zaščite, Policije, Slovenske vojske, kinologov, Rdečega križa Slovenije, AMZS, službe nujne medicinske pomoči ter drugih organizacij in služb, ki sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč. Poleg tekmovalk in tekmovalcev so si lahko te slednje predstavitve ogledali tudi vsi zainteresirani občani in številni obiskovalci.

DSCN4533

Predstavitev usposobljenosti kinologov

Letošnje preverjanje je potekalo v soboto, 4. junija, na desnem bregu reke Mure, v vaškem  jedru Križevec pri Ljutomeru. Sodelovale so tudi ekipe tekmovalk in tekmovalcev madžarske Železne in Zalske županije ter Medžimurske županije iz Hrvaške. Preverjanje sta skupaj pripravila Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti in Območno združenje Rdečega križa Slovenije v Ljutomeru, gostiteljica vsem pa je bila Občina Križevci.

DSCN4534

Tudi ob delu v gozdu se zgodi nesreča

V tekmovalni A kategoriji je sodelovalo 8 ekip, v kategoriji C (izven konkurence) pa tri ekipe. Preverjanje usposobljenosti je potekalo med 9. in 13. uro na štirih delovnih točkah, vmes pa so bile tudi predstavitvene točke in na teh slednjih je s svojimi obiski zmagala ekipa CZ Občine Ljutomer.

DSCN4547

Znak 22. preverjanja ekip PP CZ in RK

Med gostujočimi ekipami (konkurenca C) je zmagala ekipa RK Čakovec (3440 točk) pred ekipo CZ Lenti (2755 točk) in ekipo CZ Körmend (2525 točk).

DSCN4548

Pokali in priznanja za najboljše

 

Pravico udeležbe na državnem preverjanju (konkurenca A), 1. oktobra letos v Slovenj Gradcu, bo imela zmagovalna ekipa Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona, ki je osvojila 3755 točk. Za njo so se uvrstile ekipe: 2. CZ Občine Ljutomer (3525 točk), 3. CZ Doma Lukavci (3520 točk), 4. OZRK Ljutomer (3470 točk), 5. OZRK Murska Sobota (3370 točk), 6. CZ MO Murska Sobota (3050 točk), 7. CZ Občine Beltinci (3045 točk) in 8. Gimnazija Murska Sobota (2855 točk).

Filip Matko Ficko