Mesec junij je kar pravšenj za ribolov

DSC_3627-copy

Priprave so vsekakor neobhodne

Stanovalci radenskega DOSOR-ja uspešni kot športni ribiči

DSC_3629-copy

Prepotrebne priprave na ribolov

»Prvič so se stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, podali na športni ribolov leta 2012. Naslednja tri leta (2013, 2014 in 2015) so to dejavnost izvedli dvakrat letno, povprečno je bilo udeležencev osem,« je zagotovila DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš, ko so letos 6. junija h »Gustijevemu ribniku« v Boračevi krenili DOSOR-jevci osmič. Udeleženk in udeležencev je tokrat bilo enajst, trnke pa so namakali od 9. do 12. ure.

DSC_3651-copy

Njen prvi ulov danes

Za nasvete, kvalitetni pribor in ostali ribiški material so jim bili spremljevalci kar trije: Adolf Lamut, Jože Robar in Branko Karas.

DSC_3654-copy

Organizatorji ribolova

Samo pet minut po prihodu k ribniku je prvič v življenju ujela ribo spremljevalka Tatjana Geč. Njen ulov je kar precej časa veljal za trofejnega in tega je bila Tatjana tako vesela, da ni več prijela za ribiško palico. Dve minuti pozneje je prvič tega dne iz vode potegnil ulov stanovalec Smiljan Homec, njemu pa je takoj sledila stanovalka Nada Bregar, ki je tega dne bila najsrečnejša.

DSC_3658-copy

Njegov prvi ulov

S trinajstimi ulovljenimi ribami je osvojila prvo mesto. Za njo so se uvrstili: Smiljan Homec (7 rib),  Gabrijel Driggs (6 rib), Branko Ločnikar (5 rib), Janez Perš (dve ribi, ena izmed njih je bila druga ta dan po velikosti), O Tone Kralj (dve ribi), Matej Kurbos (dve ribi), Hasan Macanović (dve ribi), Jože Urankar (dve ribi), po eno ribo pa sta ujela Ratko Majstorović in Pavle Zvara.

DSC_3676-copy (1)

Rekorden ulov

Pa še spremljevalci ribolova (izven konkurence !): ena od organizatork Klaudija Zemljič (4 ribe) in spremljevalec Dani Miholič (10 rib). Skupno so stanovalke in stanovalci nalovili 43 rib, njihovi spremljevalci pa 15. Tako so ribniku vrnili skupno 58 pripadnic ribjega zaroda. Najboljši trije so prejeli pokale, a prvakinja tega dne, Nada Bregar, je prejela še knjigo »Zavarovana območja v Prlekiji«.

DSC_3681-copy

Najboljši trije ribiči

Besedilo in fotografija: Filip Matko Ficko