Prijetno srečanje svojcev, prijateljev in sosedov

Radenci: Enajsto druženje bivalne enote

DSC_3908-copy

Zbiranje pod senčniki na vrtu

Enajst bivalnih enot, od Hodoša v Prekmurju do štajerske prestolnice Maribora, obvladuje Socialno varstveni zavod Hrastovec. In prav enajsto leto deluje ena izmed teh bivalnih enot v Radencih, v Trstenjakovi ulici 4.

DSC_3921-copy

Mešani pevski zbor bivalne enote Radenci

Zatorej je bilo njihovo vabilo še posebej zanimivo, kajti zapisali so, da bo srečanje svojcev, prijateljev in sosedov v soboto, 11. junija ob 11. uri ! Tedaj je vse očara pesem mešanega pevskega zborčka stanovalk in stanovalcev ter zaposlenih te bivalne enote, ko so zapeli»Vsakdo mora imeti prijatelja…«.

DSC_3925-copy

Zvezdana Rojko, vodja bivalne enote Radenci

Številne zbrane na dvorišču oziroma vrtu bivalne enote je pozdravila vodja Zvezdana Rojko, ki je sama tudi zapela v zborčku. Ima pa »na skrbi« 16 stanovalk in stanovalcev ter šest zaposlenih. Odločili so se, da za letošnje srečanje zapojo v zboru, a tudi, da se preizkusijo kot kuharji.

DSC_3929-copy

Andreja Raduha, direktorica SVZ Hrastovec

 

Sami so pripravili vse jedi z žara za pogostitev. Vse pripravljeno so lahko pohvalili številni svojci, kot tudi gostje (Krajevna organizacija Rdečega križa Radenci, Karitas Radenci, Dom starejših občanov Radenci), med njimi tudi podžupan Občine Radenci Aleš Kaučič. Slovesni nagovor vsem pa je namenila direktorica Socialno varstvenega zavoda Hrastovec Andreja Raduha.

Filip Matko Ficko