Kolesarjenje upokojenk in upokojencev

Pri DU Radenci poganjajo pedale preko 30 tednov v letu

DSC_4481

Zbirajo se vsak četrtek zjutraj

Pri Društvu upokojencev Radenci že vrsto let vodi kolesarsko sekcijo Vikica Jakopec, ki ima iz tedna v teden »na skrbi« od 6 do 12 ljubiteljic in ljubiteljev kolesarjenja. Z njimi preko 30 tednov v letu poganja pedale vsak četrtek.

DSC_4484

So že zbrani

S svojimi rekreativnimi vožnjami običajno pričnejo v drugi polovici meseca marca, zaključijo pa z njimi konec oktobra. Srečujejo oziroma zberejo se vsak četrtek zjutraj, v začetku ob 8.30, nato ob 8. uri, pri Avtocentru Mohor v Radencih ter se dogovorijo za traso vožnje. Običajno prevozijo od 20 do 30 kilometrov in tako v eni sezoni prevozijo od najmanj 600 do največ 900 kilometrov. Se pa udeležijo tudi drugih srečanj kolesarjev oziroma maratonov ali srečanj ob različnih priložnostih.

DSC_4486

Vikica Jakopec kot prva

Ko nastopijo hladni tedni, teh je preko 20 (november, december, januar, februar, polovica marca), pa se ljubitelji kolesarstva srečujejo ob ponedeljkih zvečer v telovadnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kjer opravijo enourno telesno vadbo. Tako nenehno skrbijo za gibčnost svojega telesa ter ohranijo kondicijo za čas, ko bodo zopet »zajahali« svoje kolesarske konjičke.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko