Radenci: 4. Rekreacija & Radenska noč

DSC_4638-copy

Sonja Bily in Martin Budja, vzorna organizatorja

Oživitev počitniških aktivnosti za preko sto mladih

Mladinsko društvo Vrelec Radenci, ki ga kot predsednik vodi Martin Budja, je pred štirimi leti bilo organizator številnih prireditev, ki so jih naslovili »Rekreacija & Radenska noč«. Letos jim je »naproti šel« Zavod za turizem in šport Radenci z direktorico Sonjo Bily in v dneh od 5. do 9. julija se bodo odvile številne počitniške dejavnosti za preko sto mladih. Prizorišča dogajanj bodo na športnih igriščih pri Športni dvorani Radenci, vstopnine pa organizatorji ne bodo pobirali.

DSC_4643-copy

Že so z žogo na mivki

Vse se je začelo v torek, 5. julija dopoldne ob 10. uri, ko se je organizatorjem prijavilo preko sto mladih, 15 več kot lani. Med 10. in 12. uro so potekale športne igre mladih v košarki, nogometu ter odbojki na mivki, po kosilu, od 13. do 16. ure, pa so bile še vodne igre z veveričko Muki v Zdravilišču Radenci. Popoldne po 16. uri bosta še turnirja v pikadu ter ročnem nogometu, ob 22. uri pa kino pod zvezdami: »Traktor, ljubezen in rockn  roll«.

DSC_4651-copy

Messi je med mladimi še vedno zvezda

Naslednji dan (sreda, 6. julija) dopoldne ob med 10. in 12. uro se ponovijo športne igre mladih v košarki, nogometu ter odbojki na mivki, med 13. in 16. uro pa bo organiziran pohod mladih z animatorji Zdravilišča Radenci in njihovo veveričko Muki. Popoldne po 16. uri bosta turnirja v namiznem tenisu in badmintonu, ob 22. uri pa kino pod zvezdami: »Stereotip«. Še dan pozneje (četrtek,7. julija) dopoldne, med 10. in 12. uro so igre mladih v košarki, nogometu in odbojki na mivki, med 13. in 14. uro kreativna delavnica z zabavnimi kemijskimi poizkusi ter od 14. do 16. ure športne aktivnosti. Posebno zanimivost bo ta dan predstavila Slovenska vojska pod naslovom »Vojak 21. stoletja« med 13. in 16. uro. Popoldne ob 16. uri bo rekreativni turnir beach volleyball za rekreativce, ob 22. uri pa kino pod zvezdami: »Kajmak in marmelada«. Četrti dan (petek, 8. julija) med 10. in 12. uro bodo športne igre mladih v košarki, nogometu ter odbojki na mivki, med 13. in 16. uro pa bo kreativna delavnica z animatorji Zdravilišča Radenci in njihovo veveričko Muki na temo Zdrav napitek. Popoldne ob 16. uri bo streetball turnir za odrasle, a ob 19. uri se prične petkov koncert (sodi v okvir 4. Radenske noči): »BattleX«, »Koala Voice« in skupina »Niet«.

Zadnji dan (sobota, 9. julija) se ob 10. uri pričneta za odrasle turnirja v beach volleyballu ter malem nogometu na travi. Zvečer ob 19. uri pa je predviden začetek velikega sobotnega koncerta (sodi v okvir 4. Radenske noči), kjer bosta sodelovala dva znana glasbena sestava: »Skupina Špirit« in »Mi2«.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko