Radenci: Sara in Valter zavrtela vetrnico

DSC_4605-copy

Valter Klemenčič je zaigral na klavir

V DOSOR-ju večer domačih in tujih skladb in pesmi za vse

V ponedeljek, 4. julija zvečer, je pevka Sara Koler Urbanič, ki jo je na klavirju spremljal Valter Klemenčič, nastopila na DOSORjevem poletnem odru v okviru poletnega festivala »DOSOR-jeva vetrnica«.

DSC_4610-copy

Sara Koler Urbanič je zapela

Gre za mlada, vsestransko nadarjena, glasbenika, ki nastopata že od svoje rosne mladosti dalje. Sara je pričela s petjem v vrtcu, v osnovnošolskih in srednješolskih pevskih zborih, kot vokalistka pa ljubiteljsko nastopa z različnimi glasbeniki že tretje leto. V prihodnosti bo najverjetneje učiteljica glasbe, kajti študira glasbeno pedagogiko. Tudi Valter igra že od malih nog naprej, obvlada pa najmanj deset instrumentov, čeprav ni profesionalni glasbenik. Rad pa nastopa, ker ga vabijo na različne prireditve.

DSC_4618-copy

DOSOR-jeva vetrnica za nastopajočima

Tako je bilo tudi tokrat, ko so oba mlada glasbenika iz DOSOR-ja povabili k sodelovanju v programu letošnje poletne »DOSOR-jeve vetrnice«. Vabilo se je obrestovalo, z enournim koncertom sta Sara in Valter navdušila, poslušalke in poslušalci pa so izrekli pohvale.

DSC_4625-copy

Enkratna vokalistka Sara Koler Urbanič

 

Na ponedeljkovem večeru se je na DOSOR-jevem poletnem odru odvrtel večer domačih in tujih skladb in pesmi za vse: stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, njihove svojce, kot tudi za vse ostale obiskovalke in obiskovalce vseh starosti.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko