Radenci: Oživitev glasbenega paviljona

c6aa34ed-8d10-4491-8cb4-cd4e70828dc1

Letošnje poletje, julija in avgusta, redni glasbeni četrtki

Sredi radenskega parka, v »deželi treh src«, že kar precej časa sameva glasbena utica oziroma paviljon. A letos julija in avgusta, vsak četrtek po 20. uri, bi naj v tem glasbenem paviljonu potekali poletni glasbeno-plesni četrtkovi večeri, kajti tako so se odločili v Zavodu za turizem in šport Radenci ter Zdravilišču Radenci, da se popestri poletno dogajanje v osrčju parka.

DSCN0212

Harmonikarka Martina Koren

Tako je bil v četrtek, 7. Julija po 20. uri, prvi glasbeno-plesni večer, ko so zaigrale tri mlade harmonikarke, članice sekcije mladih glasbenikov pri Kulturnem društvu Janko Divjak Kapela. Pri istem društvu že devetnajsto leto plešejo ohranjene ljudske plese Štajerske in Prekmurja članice in člani folklorne skupine. Aktivno deluje sedem parov, a tokrat jih je zaplesalo pet.

DSCN0215

Robi Majerič igra folklori za ples

Tri mlade harmonikarke, Evo Tompa in Tino Krajnc iz Rihtarovec ter Martino Koren iz Hrastja Mote je občinstvu predstavila sodelavka iz javnih del pri Zavodu za turizem in šport Radenci Blanka Fekonja.

DSCN0221

Igrajo skupaj Martina, Eva in Robi

 

Plesalke in plesalce Folklorne skupine Kulturnega društva Janko Divjak Kapela po strokovni plati vodi Slavica Kovačič, v skupini pa pleše tudi društveni predsednik Slavko Puklavec. Na diatonični harmoniki jih že vsa leta spremlja Robi Majerič iz Spodnjih Ivanjec. Tokrat je Robi z veseljem zaigral tudi v triu in sicer z dvema mlajšima harmonikarkama, Evo Tompa  in Martino Koren.

DSCN4559

Povezovalka programa Blanka Fekonja

 

DSCN4562

Harmonikarka Eva Tompa

DSCN4563

Občinstvo v radenskem parku

Besedilo: Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš