Radenci: Koncert Adija Smolarja v DOSOR-ju

DSC_4842-copy

Kantavtor in pevec Adi Smolar

Kantavtor in pevec: Le kdo bi cajtenge še bral…

»DOSOR-jeva vetrnica« je okvirni in delovni naslov letošnjega poletnega festivala s številnimi nastopajočimi na poletnem odru Doma starejših občanov Radenci.

 

DSC_4820-copy

Etikete sponzorja Bevog

Tako je v ponedeljek, 11. julija zvečer, nastopil pred stanovalkami in stanovalci tega doma, njihovimi svojci in prijatelji ter številnimi drugimi obiskovalkami in obiskovalci slovenski kantavtor in pesnik Adi Smolar. Terasa doma je bila nabito polna, veliko število poslušalk in poslušalcev pa je koncert spremljalo kar s svojih balkonov.

DSC_4859-copy

Zanimiva pivska embalaža

Adi Smolar se je ob tem tradicionalno ponorčeval, da kljub odličnemu počutju se ta prireditev ne bo znašla na naslovnicah medijev, ker pač do množičnega pretepa ni prišlo (Le kdo bo cajtenge še bral, če svet prijazen bi postal ?).

DSC_4864-copy

Adi Smolar na DOSOR-jevi vetrnici

Imel je kantavtor in pesnik »na zalogi« še veliko »iskric« iz našega vsakdanjega življenja v prelepi podalpski deželici. Precej jih je tudi »obdelal« v svojih verzih (Hvalnica travniku, Lepa si Slovenija, To mene ne skrbi, Jaz ne grem v šolo, Rolica papirja, Nič slabega se zgodilo ni, Dvajset ljubic, Jaz sem nor, Gospa natakarica, Žejni Franc, Je treba delat, Jaz delam vse počas, Igre na srečo…..).

DSC_4867-copy

Hudomušni Adi Smolar

Mati Adija Smolarja je bila doma iz Stanetinec v Prlekiji in se pevec izredno rad spominja otroških let, ki jih je prebil na domačiji svoje matere.

DSC_4872-copy

DOSOR-jeva vetrnica pevcu Adiju Smolarju

Zato  se deloma počuti celo Prleka in tudi pravo prleško hudomušnost »izžarevajo« besedila njegovih pesmi. Med stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja je najbolj popularna njegova pesem »Bognedaj, da bi crknu televizor«.

DSC_4873-copy

Avtogrami za mlade poslušalce

 

Pivovarna Bevog iz Potrne (Laafeld) na Štajerskem v sosednji Avstriji in Klima Tratnjek iz Murske Sobote sta bila sponzorja poldrugo uro trajajočega koncerta kantavtorja in pevca Adija Smolarja v DOSOR-ju.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko