KIŠA POREMETILA DEJVIS KUP MEČ SRBIJA – VELIKA BRITANIJA

 

1. Dejvis kup reprezentacija Srbije

Dejvis kup reprezentacija Srbije

Premijeru na obnovljenom popularnom sportskom objektu „Tašmajdan“ u Beogradu nažalost poremetila je – kiša. Naime, čast da započnu sportska dešavanja pripala je Dejvis kup reprezentaciji Srbije u četvrtfinalnom susretu sa aktuelnim šampionom najznačajnijeg teniskog reprezentativnog takmičenja – Velikom Britanijom. Teniski savez Srbije je uložio maksimalan napor da se teniseri, novinari i gledaoci ugodno osećaju na prelepom „Tašu“. Nažalost, najpre je prvi reket sveta Novak Đoković, još za vreme trajanja Vimbldona, najavio da neće učestvovati. Potom je, nakon osvajanja druge titule Vimbldona, Endi Marej takođe otkazao učešće u reprezentaciji Velike Britanije (iako je došao u Beograd da bodri saigrače).

2. Veliko interesovanje medija za meč

Veliko interesovanje medija za meč

I na kraju, neposredno pred početak prvog meča između Janka Tipsarevića i Britanca Kajl Edmonda – počela je kiša. Meč Tipsarević – Edmund (sudio je Pascal Maria) je prekidan dva puta. Na svu tu muku Kajl Edmund, 67. igrač na ATP listi, je ubedljivo savladao Tipsarevića (koji je 405. na ATP listi) sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:0) i Britanija je tako povela nakon prvog dana sa 1:0. Kiša je poremetila raspored mečeva, tako da  meč Dušan Lajović i Džejms Vord je odložen i počinje u subotu, 16. jula u 12.00 sati, a posle toga su dublovi.

3. Janko je pružio otpor koliko je mogao

Janko je pružio otpor koliko je mogao

Inače, meč između Tipsarevića i Edmunda je zbog kiše dva puta prekidan, a od sredine trećeg seta uslovi za igru su bili gotovo nemogući zbog stalne kiše. Drugi meč između Lajovića i Vorda, koji je trebalo da se održi takođe prvog dana – 15. jula, ovog četvrtfinala Dejvis kupa otkazan je i igraće se u subotu, 16. jula u 12 sati, dok će dublovi odmeriti snage u 16 sati .

4. Kiša je rasterala gledaoce pod kišobrane i nastrešnice

Kiša je rasterala gledaoce pod kišobrane i nastrešnice

Janko Tipsarević i selektor srpskog Dejvis kup tima Bogdan Obradović ocenili su da su uslovi za igru bili izuzetno teški i da su išli na ruku ekipi Velike Britanije. Obojica su konstatovali da je Kajl Edmund zasluženo pobedio i doveo Veliku Britaniju u vođstvo.

5. Pred meč Tipsarević sa našim novinarom Čubranovićem

Pred meč Tipsarević sa našim novinarom Čubranovićem

-Nije bilo zabavno. Bio sam nadigran, ne baš od samog početka, ali od sredine drugog seta on je bio mnogo bolji rival. Na sve to treba dodati da sam prethodnih dana imao temperaturu, a i imao sam i problema sa skočnim zglobom koji je bio otečen od  alergije-, izjavio je Janko Tipsarević novinarima posle meča.eTipsarević je rekao da veruje da će Srbija uspeti da preokrene rezultat protiv Britanaca i da će izboriti plasman u polufinale Dejvis kupa.

6. Akreditacija našeg urednika-001

Akreditacija našeg urednika

Na pitanje britanskih novinara zašto je Tipsarević igrao, iako nije bio spreman, selektor Obradović kazao je da nije očekivao ovakve uslove za igru.

 

                                              Tekst i fotografije: Radomir Čubranović