Na Hodošu taborijo tudi Severni Irci

DSC_4907-copy

Brez pesmi ne gre

 

»Življenje na polno« – razmišljanje o krščanstvu

V Mladinskem domu na Hodošu v dneh od 14. do 16. julija izvaja Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota (EKOMS) tridnevni mladinski tabor »Življenje na polno«. Na taboru, pod vodstvom Alena Kerčmarja, je skupno 32 udeležencev, od tega deseterica iz Severne Irske. ECOMS je namreč partnerska cerkev s Prezbitarijansko cerkvijo (kalvinistična teološka tradicija znotraj protestantizma) severnoirskega mesta Bangor in od tam je na Hodošu sedem mladih s tremi odraslimi spremljevalci: Peter M,Namara, Julie Tregaskis in Richard Tergaskis.

DSC_4928-copy

Številne ustvarjalne delavnice

 

Slednji je tudi vodja skupine, kjer mladi utrjujejo nove prijateljske vezi v duhu zapisa: »Tat prihaja samo zato, da krade, kolje in uničuje. Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju.« (SSP Jn 10,10). Na taboru namreč sodeluje tudi dvajset mladih evangeličanov ECOMS, ki v obliki tematskih kreativnih delavnic poskušajo z vrstniki s Severne Irske  na sodoben način razmišljati o krščanstvu, seveda pa imajo tako možnost izpopolniti ali dopolniti znanje pogovorne angleščine.

DSC_4940-copy

Mladinski dom na Hodošu

»Življenje na polno« je tema letošnjega tabora. Izvedene bodo kreativne delavnice z mladimi, ki bodo na drugačen način razmišljali o krščanstvu in pogledali, kako to vpliva na razumevanje življenja »tukaj in zdaj«.

DSCN4617

Evangeličanska cerkev v Murski Soboti

Dneve na taboru bodo obogatili z igrami, športom, glasbo in še čim. Svoje pa bodo prispevali tudi gostje iz Severne Irske, ki je z glavnim mestom Belfastom regija Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Leži na severovzhodu otoka Irska, je nekoliko manjša od Slovenije (14.139 kvadratnih kilometrov) in ima nekaj manj prebivalcev kot Slovenija (1.685.267 po podatkih iz leta 2001).

DSCN4619

ECOMS

Tridnevni tabor bodo zaključili v soboto, 16. julija opoldne, pripravili pa bodo tudi del programa za nedeljsko bogoslužje 17. julija v Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko