Štajerski fakini DOSOR-jevega poletnega odra

DSC_5230-copy

Pozdrav Simone Domjan

Prava veselica »DOSOR-jeve vetrnice« na domski terasi

V zabavno glasbeni skupini pod imenom »Štajerski fakini« iz Spodnjih Ivanjec (Občina Gornja Radgona) so pred desetimi leti začeli skupaj igrati Ivan Fleisinger (vodja/ata ansambla), Uroš Ketiš, Alen Partlič in Miha Kirbiš, a lansko jesen sta slednji par zamenjala Mitja Mulec in Miha Novak.

 

DSC_5234-copy

Štajerski fakini na DOSOR-jevem odru

Vsak od članov tega ansambla igra več instrumentov, a omejimo se na naslednje: Ivan Flesinger igra harmoniko, kitaro in klaviature; Uroš Ketiš igra kitaro, bobne in harmoniko, Mitja Mulec igra klaviature in harmoniko, a Miha Novak igra kontrabas in bas kitaro, vsi pa so tudi pevci.

DSC_5245-copy

Prve plesalke na terasi

Njihova najpopularnejša skladba je »Samski fant«. Na Festivalu narodno zabavne glasbe Šentjernej 2010 so prejeli nagrado za najboljše besedilo »Ni vsakomur dano«. Besedila za skladbe jim pišejo Marko Kočar, Matjaž Vrh, Franc Šegovc in Adi Smolar.

DSC_5253-copy

Številno občinstvo na terasi

Pohvalijo pa se lahko tudi z zmago na 26. Festivalu narodno zabavne glasbe za »Slovenskogoriški Klopotec« v Cerkvenjaku leta 2013.

 

DSC_5257-copy

Zaplesali so tudi na balkonu

Fantje skupine »Štajerski fakini« so zatrdili, da spletno stran »Štajerske novice« poznajo, a na Štajerskem v sosednji Avstriji še niso nastopali, kajti komaj zmorejo »zadostiti« domačim vabilom. Eno takšnih vabil je bilo iz DOSOR-ja (izdajmo Boris Behek !) in zadnji julijski ponedeljek zvečer so z igranjem in petjem na poletnem odru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, poskrbeli za pravo veselico.

DSC_5267-copy

Ples na terasi

»Privzdignili so pete« stanovalkam in stanovalcem, zaposlenim, kot tudi številnim obiskovalkam in obiskovalcem. Slednji so zaplesali na domski terasi ali kar na travi pod teraso, pred nastopajočimi »Štajerskimi fakini«, a nekateri kar na domskih balkonih.

DSC_5282-copy

Štajerski fakini igrajo za ples

Zahvali Simone Domjan iz DOSOR-ja za nastop »Štajerskim fakinom« ter sponzorjema (Družba Radgonske gorice d.d. Gornja Radgona in zasebnik Rajbi d.o.o. Radenci) se je pridružil še stanovalec Maksimiljan Korošec, ki za vsakega nastopajočega na DOSOR-jevem odru ročno izdela »DOSOR-jevo vetrnico« (miniaturni klopotec).

DSC_5303-copy

Še ples na travi

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko