Duet ljudskih godcev iz Vidma v Radencih

DSC_5360-copy DSC_5365-copy DSC_5366-copy

Torta in duet ob rojstnih dnevih za vse prisotne

Zadnji četrtek v juliju je na poletnem odru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, dopoldne izrekla lepe pozdrave vsem prisotnim gospodinja Vesna Razboršek, kajti na DOSOR-jevi terasi je tokrat bila pripravljena slavnostno okrašena miza za šestnajsterico stanovalk in stanovalcev, ki svoj rojstni dan praznujejo v sedmem mesecu vsako leto. Med temi je tokrat bila najstarejša, 96-letna Klara Kukovec (je trenutno v postelji), poleg nje pa še dve stanovalki z okroglo 80-letnico: Amalija Jazbec in Ana Zamuda.

 

DSC_5377-copy DSC_5379-copy DSC_5382-copy

 

Na DOSOR-jevem odru sta na zadnji julijski četrtek dopoldne nastopila člana skupine »Ljudski godci Videm« iz Vidma pri Ptuju, ki že celih osem let zabavajo občinstvo na različnih zabavnih prireditvah. Bila sta to harmonikar Alojz Fras in klarinetist Dušan Zadravec, oba pa sta tudi odlična pevca. Ljudska godca sta izvedla številne popularne skladbe slovenskih narodno zabavnih ansamblov, kjer so jim s pesmijo brez težav »pritegnili« tudi stanovalke in stanovalci, kot tudi drugi obiskovalci na DOSOR-jevi terasi. Bile pa so dobrodošle tudi vse domače, prleške melodije in pesmi.

DSC_5384-copy DSC_5385-copy

Nekatere so ob tem »zasrbele pete« in so zaplesali. Iz DOSOR-jeve kuhinje so pripeljali slavnostno torto, katere so bili deležni vsi prisotni, godca pa sta ob tem slavljenkam in slavljencem zapela »Vse najboljše za vas…«. Poleg čestitk ob osebnem praznovanju so slavljenke in slavljenci prejeli tudi lična DOSOR-jeva darilca.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko