Rebeka Dremelj »vihravo« v letošnjih poletnih mesecih

Po obisku Beograda nastop v Radencih

 

DSC_5727-copy DSC_5783

Slovenska pevka zabavne glasbe, ki jo iz leta 2001 spremlja tudi naziv miss Slovenije, Rebeka Dremelj, to poletje nastopa precej »vihravo«. Še konec minulega tedna je bila v Beogradu, a v ponedeljek, 8. avgusta zvečer, na dvoriščnem poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Bila je posebna gostja »DOSOR-jeve vetrnice«, številnih zabavnih prireditev julija in avgusta letos, ki so prav festivalsko obarvane. Le-te so se z avgustom, z nastopom zabavno glasbene skupine »Štajerski fakini« že prevesile v svojo drugo polovico.

DSC_5705-copyDSC_5708-copy

O Rebeki Dremelj smo lahko pred kratkim prebrali na nekaterih spletnih straneh, da so ji blizu knjige, ki jo spodbudijo k razmišljanju in novim  ugotovitvam o sebi. Rada pa ima tudi »odbite« avtorje, kot sta to Arto Paasilina (knjiga »Zajčje leto«) in Jorge Bucay (knjiga »Zgodbe za razmislek«), ki jo vedno znova presenetita s svojim odličnim humorjem in svežim slogom pisanja. Za branje Rebeka priporoča tudi knjigo »Odloči se za srečo« dr. Aleksandra Šinigoja. Torej poleg poslušanja njenih pesmi z dosedanjih šestih albumov (»Prvi korak« – 2001, »To sem jaz« –  2003, »Pojdi z menoj« – 2006, »Nepremagljiva« – 2009, »Differo« – 2010 in »Best of me« – 2014) še naslovi za prijetno poletno branje !

DSC_5729-copy

Nastop Rebeke Dremelj je bil nekaj posebnega, kajti poleg številnih uspešnic s svojih dosedanjih šestih albumov je zapela tudi eno izmed pesmi prekmurskega pisatelja in pesnika Ferija Lainščka, kar je bila posebna želja ene izmed stanovalk DOSOR-ja (Joži ?), ki je Rebeki napisala pismo še pred nastopom v Radencih. In poleg pevke sta posebno pozornost tokrat zbujali »Hugolini« Ewa in Lea. Bili sta to točajki družbe Radgonske gorice d.o.o. Gornja Radgona, ki v poletnih mesecih posebej priporoča osvežujočo poletno pijačo »Hugo« ((srebrna radgonska penina, naravni sok bezga, kocka ledu, listič mete in krhelj limete).

DSC_5751-copyDSC_5758-copy DSC_5765

Pokrovitelja drugega zabavnega večera v avgustu, ki je privabil poleg stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja še številne njihove svojce, kot tudi mnoge občanke in občane Radenec,  sta tokrat bila Arcont d.o.o. Gornja Radgona in Vzajemna d.v.z. Murska Sobota. Ob zaključku koncerta je Rebeka Dremelj od stanovalca Maksimiljana Korošca prejela »DOSOR-jevo vetrnico«, ki jo le-ta ročno sam izdela.

 

DSC_5783

Besedilo in fotografija: Filip Matko Ficko