»Cvetje v jeseni« iz Gradišča na odru v Radencih

Prekmurci na Štajerskem

Za zdraviliške goste, občanke in občane Radencev ter slučajne sprehajalce v radenskem parku je v četrtek, 11. avgusta po 20. uri, je na odru glasbenega paviljona Blanka Fekonja iz Zavoda za turizem in šport Radenci pozdravila glasbeno pevsko skupino »Cvetje v jeseni« iz Gradišča v Občini Tišina.

 

DSC_5839-copy DSC_5841-copy (1) DSC_5849-copy

Pod vodstvom Eme Vezjak pevke in pevci ter istočasno glasbeniki nastopajo skupaj že od Martinovega leta 2008. Ime njihove skupine je simbolično, kajti zbrali so se na jesen svojega življenja. Igrajo in pojo s srcem, z glasbo in pesmijo zbude vesele občutke v sebi, pa tudi ljudem, ki jim prisluhnejo, da lahko zapišemo: »Enako razveseljujejo kot lepo cvetje !«

 

DSC_5853-copy DSC_5863-copy DSC_5864-copy

Kot skupina delujejo v okviru Društva upokojencev Tišina, igrajo in pojo ljudske pesmi, a tudi druge melodije. Tako so zapeli in zaigrali na odru v radenskem parku splet njihovih pesmi, vodja Ema Vezjak pa je zaigrala tudi na citre. Po »bisu« še vedno ni bilo konca z aplavzom, zato so zaigrali še eno polko in tedaj so nekateri, poslušalke in poslušalci, tudi zaplesali, da je vsekakor bila potrebna še ena melodija.

 

DSC_5865-copy DSC_5868

Četrtkove večerne koncerte na odru glasbenega paviljona v radenskem parku skupaj pripravljata Zdravilišče Radenci in Zavod za turizem in šport Radenci. Naslednji četrtek, 18. avgusta po 20. uri, je napovedan nastop folklorne skupine Kulturnega društva Janko Divjak Kapela ter trojka mladih glasbenih talentov s harmonikami (Eva Tompa, Tina Krajnc in Rene Cimerman iz Rihtarovec).

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko