Odmev po 11. seji Občinskega sveta Občine Radenci

Radenci: Ali bo plavalni ribnik ?

Po 11. seji Občinskega sveta Občine Radenci, ki je bila 28. junija 2016, je bilo kar precej odmeva, kajti pred samo sejo je bila predstavitev projektov za obnovo letnega kopališča v radenskem parku. Svetnice in svetniki so lahko prisluhnili dvema predstavitvama: prvi predlog firme Amaga studio Ljubljana ter drugi predlog firm Demšar arhitekti iz Ljubljane in Objem narave iz Maribora.

Ob prvi predstavitvi pod naslovom »Festival medgeneracijskih iger brez meja« je bila Mariapia Tessarolo kot nekoliko slab retorik neprepričljiva in kar precej njenih stavkov je »šlo mimo ušes« poslušalcev in tako tudi zapisovalca s seje, spodaj podpisanega. Zatorej je treba ob tej priliki zapisati, da je tudi predlog Amaga studia iz Ljubljane vseboval predlog za izgradnjo biološkega kopališča, a v predstavitvi je bil poudarek dan na vsebini, ki bi se naj dogajala že po aktiviranju kopališča.

Predstavnici Amaga studia Ljubljana se ob tej priliki opravičujem, da nisem zapisal njihov predlog za biološko kopališče, a se ob tem vseeno vprašujem: Ali sta imela oba predlagatelja ob navedbi »biološko kopališče« v mislih PLAVALNI  RIBNIK ?

DSC_4398 DSC_4402 DSC_4404 DSC_4405 DSC_4406

 

Filip Matko Ficko