Koncert Jasmine Dovnik in Primoža Kiriča v DOSOR-ju

Duet od Svetega Tomaža v Radencih

Štajerska kot dežela slovi tudi po številnih zabavnih ter narodno zabavnih ansamblih in skupinah, pa tudi po nešteto odličnih pevkah in pevcih. Zadnji dve leti med slednje lahko uvrstimo Jasmino Dovnik in Primoža Kiriča od Svetega Tomaža (nekdaj Tomaž pri Ormožu). Jasmina Dovnik, ki je zdravnica splošne medicine, igra klaviature, v duetu že dve leti spremlja Primoža, a sama tudi odlično zapoje pesmi iz zakladnice slovenske zabavne glasbe. Primož Kirič je po poklicu reševalec, a s kitaro in petjem ter v duetu z Jasmino uspešno nastopa že dobri dve leti. Njegova »velika ljubezen« je glasbena zakladnica preminulega hrvaškega pevca Tomislava Ivčića, a sam piše skladbe tudi za novo nastajajoče mlade narodno zabavne ansamble (zmagovalna pesem na festivalu Vurberk skupine »Upanje« s Ptuja), pred kratkim pa je postal tudi novi član ansambla »Skok« v Prekmurju.

Svoj nastop v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, 5. septembra zvečer, sta Jasmina in Primož pričela s pesmijo »Ulični šarmer«, ki je tudi njuna pesem z začetka pevske kariere v duetu izpred dveh let. Nato je nekaj pesmi ob spremljavi klaviatur ali kitare zapel Primož, pa tudi solo nastopov Jasmine ni manjkalo. Izredno sprejeta je bila njena uvodna pesem Ferija Lainščka »Ne bodi kot drugi«. A vseeno je poslušalstvo v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja z gromkim aplavzom najraje nagradilo njune duete. Za poslušalstvo je to bil resnično romantični glasbeni večer.

Njun koncert v okviru poletnih prireditev »DOSOR-jeve vetrnice« je, kakor že večkrat doslej, spremljala tudi njuna osnovnošolska učiteljica, nekoč ravnateljica Osnovne šole Sveti Tomaž, Alenka Čurin Janžekovič. Nastop pevskega dueta je v imenu DOSOR-ja pozdravila Teja Smodiš, po šestdesetih minutah glasbenih užitkov je nastopajočima darilca predala direktorica tega doma, Mateja Hauser, a simbolično »DOSOR-jevo vetrnico« je pevcema poklonil stanovalec Maksimiljan Korošec.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko

DSCN4986 DSCN4988 DSCN4990 DSCN4991 DSCN4993 DSCN4999 DSCN5001