Dopustniški pregovor: »V tretje gre rado !«

Osmerica DOSOR-jevcev dopustovala ob Jadranu

 Osmerica DOSOR-jevcev, Doma starejših občanov Radenci (šest stanovalk in stanovalcev, zaposlena in prostovoljec), je v dneh od 10. do 17. septembra, torej osem dni, dopustovala ob obali Jadrana na Hrvaškem, v Turističnem naselju Zaton pri Zadru.

Zapisati je treba, da je tradicionalne dopustniške dni, že tretjič v okolici Zadra, odlično organizirala ter vodila dipl. medicinska sestra Tatjana Geč. Izreči ji je treba vso pohvalo, udeleženkam in udeležencem dopustovanja pa zahvalo za odlične tovariške odnose.

DOSOR-jevi dopustniki so bivali v dveh počitniških hišicah s samostojno kuho (glavna kuharica je bila Tatjana !) v borovem gozdičku. Pod drevesi je bilo res prijetno, kot tudi vsakdanji desetminutni sprehod do plaže, pa seveda »namakanje« v morski vodi.

Nekatere popoldneve so dopustniki koristili za »obnovitev zgodovinskega spomina«. Tako so obiskali zgodovinski del mesta Zadar, kot tudi še starejšega Nina, kamor so se odpeljali s turističnim vlakcem. Na povratku domov pa so si ogledali novo nastajajoče pristanišča Gaženica pri Zadru ter lepote gorskega masiva Velebit in njegovih znamenitosti.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko

dsc_6791-copy dsc_6801-copy dsc_6805-copy dsc_6806-copy dsc_6813-copy dsc_6819-copy dsc_6833-copy dsc_6860-copy dsc_6865-copy dsc_6903-copy