Zahvala družine Dervarič vsem darovalcem

 

 

unnamed

Radojka in Davor Dervarič ob Renault Modusu, letnik 2006

Z nakupom avtomobila ne bodo »priklenjeni« doma

Družina Dervarič iz Kidričevega naselja 4 v Radencih je znana javnosti po svojih nastopih na televiziji. Mož in žena, torej oče Davor in mati Radojka, sta oba invalida z diagnozo cerebralne paralize, a hčer Tjaša, učenka devetega razreda Osnovne šole Kajetana Koviča v Radencih, teh težav nima.

Prev slednji želita starša omogočiti kar se da normalno funkcioniranje v vsakdanjiku in zaradi tega je nujno, da imajo na razpolago avtomobil za čim lažje gibalno komuniciranje v okolju. Tjaša namreč redno obiskuje treninge in tekme v okviru namiznoteniškega kluba, ki pa niso v domačih Radencih. Prav tako pa ne bo v domačem kraju kozmetična šola, ki jo Tjaša želi opraviti po končani osnovni šoli. Zatorej so že doslej imeli avtomobil Renault Twingo, ki pa je lani, v svojem osemnajstem letu, redno zastaral. Bilo se je treba odločiti za nakup novega vozila, a s finančnimi sredstvi, kar prinašata dve invalidski pokojnini, to seveda ni mogoče.

Zatorej so se lansko leto odločili, da poizkusijo s »trkanjem na dobra srca ljudi«. Na sedežu Območnega združenja Rdečega križa v Murski Soboti jim je tamkajšnja sekretarka Albina Knapp omogočila odprtje posebnega računa, da bi darovana sredstva ne bila dodatno obdavčena. Na domači Občini Radenci pa so jim obljubili finančna sredstva, ki se bodo zbrala ob organizaciji humanitarnega teka. Teh sredstev je bilo 1.800,00 evrov, h katerim je Občina Radenci primaknila še 200,00 evrov. Našli so se številni posamezniki, zasebni podjetniki ter podjetja, da se je na odprtem humanitarnem računu zbralo 3.880,00 evrov.

Tako so lahko kupili avto, ki seveda ni nov, gre za rabljen Renault Modus 1,6, letnik 2006/3 avtomatik. Veljal jih je 2.600,00 evrov, uredili pa so lahko tudi zavarovanje vozila ter pokrili ostale stroške okrog nakupa. Kot pravijo vsi trije: »Vsem dobrotnikom se naša družina zahvaljuje z vso čutnostjo in spoštljivostjo, da ste nam pomagali osrečit našo veliko srečo, kajti to so naše noge v svet enakopravnih.«

In naštejmo darovalce: Rok Bagoroš, Janko Zemljič, Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota, Evangeličanska cerkvena občina Bodonci, Telekom Slovenije, Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota, Občina Radenci, Aerogolf Radenci (Jadranka Šimonka), družina Benkič/Bjelić iz Beznovec, družina Bjelić iz Radenec, družina Černel iz Zenkovec, družina Matjašec iz Murske Sobote, družina Bašič iz Avstrije, podjetje TehnoSim – SIM Radenci, Poliranje vozil Marko Slemenšek Radenci, Urarstvo Vlado Vesel Radenci, Rotary klub Martjanci ter mehanik Benko Viktor (Avtoreal) iz Sotine.

Filip Matko Ficko