PATRIJARH IRINEJ BLAGOSLOVIO POČETAK SNIMANJA DRUGOG DELA DOKUMENTARNOG FILMA: »PUTEVIMA PRAVOSLAVLJA«

RADE BAKRAČEVIĆ, REŽISER PREDAO PRVI PRIMERAK FILMA: »PUTEVIMA PRAVOSLAVLJA« NJEGOVOJ SVETOSTI PATRIJARHU IRINEJU

Beograd, četvrtak 24. novembra 2016.

Foto: ZORICA ZEC

p1070880

Danas  je Njegova svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko – karlovački i Patrijarh srpski gospodin Irinej primio u crkvi Svetog Stefana Dečanskog u Železniku, (periferiji Beograda) Rada Bakračevića, režisera filma: »Putevima pravoslavlja«.

p1070879

Mada se je Njegova Svetost juče vratio iz veoma uspelog puta iz Rusije uzeo je svoje dragoceno vreme, da sasluša Rada Bakračevića, srpskog Viteza, koji mu je dugo govorio o aktivnostima Srba iz Štajerske zajednice.

p1070878

Rade Bakračević je obavestio Njegovu Svetost, da je filmska ekipa društva »Štajerska zajednica« završila snimanje dokumentarnog filma: »Putevima pravoslavlja«, čije snimanje je blagoslovio Njegova Svetost. Tom prilikom je Rade Bakračević obavestio Patrijarha Irineja da je ovih dana počeo sa snimanjem drugog dela dokumentarnog filma »Putevima pravoslavlja« i zatražio od Njegove Svetosti Blagoslov za snimanje drugog dela filma.

p1070819

Režiser Bakračević je Njegovoj Svetosti predao prvI primerak filma i knjigu: »Deset godina Štajerske zajednice« u kojoj su zabeležene sve aktivnosti članova »Štajerske zajednice«.

p1070873

Njegova Svetost je čestitao na uspehu koga postiže ovaj dokumentarni film i dao Blagoslov za drugi deo filma napomenuvši, da samo tako nastave članovi filmske ekipe sa predstavljanjem srpske kulture i po drugim državama po celom svetu.