U NOVOM SADU OTVOREN PRVI SAJAM ZA PENZIONERE

1-milan-krkobabic-svecano-otvara-sajam-za-penzionere

 Milan Krkobabić svečano otvara Sajam za penzionere

Danas (petak, 25. novembar) na Novosadskom sajmu otvoren je prvi Sajam za penzionere. Sajam će trajati dva dana 25. i 26. novembra.

2-pogled-na-izlagacke-standove-sajma

Pogled na izlagačke štandove Sajma

Cilj ove manifestacije koja se održava pod sloganom: „Za bezbrižnu starost“,  je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, učestvuju u raznim radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu vide i probaju proizvode i usluge namenjene isključivo njima. Sajam „trećeg doba“ se održava u organizaciji Doo Snar grouop” i Novosadskog sajma.

3-veliki-interes-penzionera-za-sajam

 Veliki interes penzionera za Sajam

Sajam je svečano otvorio ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić, inače i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije – PUPS. Otvaranju manifestacije, pored brojnih gostiju iz Novog Sada i Pokrajine, prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je, između ostalog, rekao:

4-gradonacenik-vucevic-pozdravlja-sugradane-penzionere

 Gradonačenik Vučević pozdravlja sugrađane – penzionere

– Grad Novi Sad neguje međugeneracijsku solidarnost, a na 70. godišnjicu osnivanja Udruženja penzionera Grada Novog Sada, Grad je dodelio Oktobarsku nagradu tom udruženju. Počastvovani smo što se Sajam za penzionere održava baš u Novom Sadu, i to u godini kada smo otvorili najveći broj Klubova za penzionere na teritoriji grada, a nastavićemo da otvaramo nove klubove i rekonstruišemo postojeće.

5-gosti-i-organizatori-sajma

Gosti i organizatori Sajma

Zajedno sa Republičkom vladom, Grad pomaže penzionerima da zamene zdravstvene knjižice, nastojimo da im omogućimo boravak u banjama i na primorju. Dokazali smo da želimo da ih uključimo i u odlučivanje pa je i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu penzioner. Iznad svega želimo da im se zahvalimo što su podneli najveći teret u finansijsko-ekonomskoj stabilizaciji naše države – .

6-veliko-interesovanje-je-bilo-za-kontrolu-zdravlja

Veliko interesovanje je bilo za kontrolu zdravlja

Milan Krkobabić je naglasio da su penzioneri izgradili sajmove, banje, fabrike, i da zato  penzije moraju biti redovne, ističući značaj jednokratne pomoći penzionerima, za šta je prema njegovim rečima iz budžeta izdvojeno oko 70 miliona evra, dodavši da će im država pomoći koliko god i kada god bude mogla da izdvoji sredstva iz budžeta.

7-deo-sajamskih-standova

 Deo sajamskih štandova

Otvaranju Sajma su, kao izlagači, prisustvovale brojne relevantne ustanove i institucije iz oblasti medicinskih, farmakoloških, prehrambenih i drugih proizvoda namenjenih starijim licima, organizovane su i aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlja, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, sporta, banaka, rekreacije i hobija, kao i predstavnici banja i SPA centara koje su posetili brojni penzioneri kojih u Novom Sadu ima više od 90.00

Tekst: Radomir Čubranović,  Fotografije: Aleksandra Čubranović