Пророчанство Немањине жене свете Анастасије

anastasija_knjiga

 

29. НОВЕМБРА 2016.

Из пера Драгана Дамјановића, књижевника и истраживача хришћанства, сазнајемо све оно што нисмо знали о овој светој жени, владарки и мајки. Немањиној жени, која је себе уткала у ту државу, и династију Немањића, у васпитање деце и утемељење Православља у нашем народу.

Коначно 820 година од монашења Свете Анастасије мајке свих православних Срба
На свим киосцима широм Србије
Део средстава од продаје књиге намењен је обнови храма у којем је монаховала Света Анастасија
Ово је прва књига о Светој Анастасија, византијској принцези Ани, жени Стефана Немање, оснивача српске државе и лозе Немањића, мајци Светог Саве и изванредних владара Стефана, првог српског краља, и Вукана;

Најобразованија жена свог времена која је као монахиња последње године живота провела у манастиру Ваведење Пресвете Богородице код Куршумлије, из којег је видела Србе и српски народ кроз надолазеће векове, па и ово наше време, и дане који тек предстоје!
Књига Пророчанство Немањине жене Св. Анастасије је бисер, и амајлија Српског народа, пут којим треба да идемо. С’вером у Бога и надом у срцу.
Радуј се, преподобна мати Анастасија!
Богата врлинама, кроткошћу и побожношћу украшена, засијала са чистотом живота свога. Због тога те је Благи Бог благословио да будеш мајка свећњака рода нашег.