IZLOŽBA MAJDE ZORKO U NOVOSADSKOM KULTURNOM CENTRU – PO PRVI PUT U SRBIJI

1-predsednik-pokrajinske-vlade-mirovic-je-izrazio-zadovoljstvo-sto-je-majda-zorko-dosla-u-novi-sad

Predsednik Pokrajinske vlade Mirović je izrazio zadovoljstvo što je Majda Zorko došla u Novi Sad.

PODROBNOSTI O PRIPONKI

Večeras (nedelja, 4. decembra) po prvi put u Srbiji otvorena je Izložba „Neka slike govore“ slovenačke umetnice Majde Zorko u Klubu „Tribine mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Otvaranju prve izložbe u Srbiji autorke Zorko, koja je inače izlagala u Kini, Japanu,SAD, Sloveniji, prisustvovali su ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič, predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović, domaćin manifestacije direktor Kulturnog centra Bojan Panaotović, počasni konzul Slovenije za Vojvodinu Rajko Marić i drugi gosti iz gradskog i pokrajinskog kulturnog i javnog života.

2-direktor-kc-ns-bojan-panaotovic

Direktor KC NS Bojan Panaotović.

Direktor KCNS Bojan Panaotović izrazio je zadovoljstvo što je je priznata slovenačka umetnica Majda Zorko izabrala Novi Sad za svoju prvu izložbu u Srbiji.

 

3-ambasador-gasparic-i-panaotovic

Ambasador Gasparič i Panaotović.

-Majda Zorko je izlagala širom sveta, a nama je izuzetna čast što je baš Kulturni centar Novog Sada mesto gde će njene slike moći prvi put da se vide u našoj zemlji. Saradnja sa Slovenijom je na visokom nivou, a mi ćemo se potruditi da ona bude još bolja – rekao je Panaotović.

Prisutnima se obratio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, rekavši da je privilegija što Novi Sad u svom bogatom kulturnom životu ima još jednu izložbu umetnice čija dela su izlagana širom sveta.

4-autorka-majda-zorko

Autorka Majda Zorko.

Rajko Marić zahvalio se Kulturnom centru Novog Sada na dosadašnjoj saradnji naglasivši da je saradnja bila uspešna i da su vrata ove ustanove uvek bila otvorena za programe i manifestacije Slovenaca koji žive u Novom Sadu.

Autorka Majda Zorko se takođe zahvalila Gradu Novom Sadu i Kulturnom centru na gostoprimstvu i srdačnoj dobrodošlici.

5-zadovoljni-posetioci

. Zadovoljni posetioci.

-Kulturni centar Novog Sada očarao me je svojim izgledom koji je svetski i ovaj galerijski prostor pravo je mesto za slike umetnice kakva je Majda Zorko  – rekla je novinarka Mira Adanja Polak.

Inače, uoči otvaranja izložbe i otvaranja filmskog festivala Euro In film prethodio je susret Njegove ekselencije ambasadora Vladimira Gaspariča i direktora Kulturnog centra Bojana Panaotovića. Oni su izrazili spremnost za intenziviranjem saradnje. Domaćin Panaotović je upoznao je ambasadora Gaspariča sa idejom da se na proleće 2017. godine u Novom Sadu održi konferencija posvećena regionalnoj stabilnosti na koju će biti pozvani i slovenački intelektualci.

Radomir Čubranović