Radenci: V DOSOR vabijo na kavo in piškote

Predstavitev knjižice »Keksijada« z recepti za piškote

V petek, 9. decembra ob 9.30, bodo v kavarnici »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, predstavili knjižico piškotov »Keksijada«, ki je izdelek večletnega predbožičnega dogajanja. Knjižico »Keksijada« bo predstavila direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, na predstavitev, kot tudi na kavo, pa so v DOSOR-jevo kavarnico »Traminček« vabljeni seveda še posebej predstavniki medijev.

Že dva dni pred tem bo dišalo po vsem DOSOR-ju po vaniliji v času vsakoletnega predbožičnega časa v tem domu severovzhodne Slovenije, ki je prejel letos dvoje prestižnih naslovov v akciji »Najtoplejši domovi starejših 2016«: priznanje bralcev priloge »Super 50« ter priznanje strokovne komisije. Stanovalke in stanovalci ter zaposleni bodo skupaj pripravili neštevilno različne piškote po starih receptih na svoji že osmi »Keksijadi« po vrsti.

Te recepte so zbrali v posebno zbirko in nastala je knjižica. Knjižica »Keksijada« prinaša recepte za zdrave in okusne piškote, saj se na vsakoletni DOSOR-jevi »Keksijadi« združuje stare recepte stanovalk in stanovalcev, ki so začinjeni še z nasveti s področja naturopatije ter s sodobnimi pridihi. Kajti po peki piškotov po vseh domskih oddelkih, kjer gre celo za neke vrste tekmovanje, strokovna komisija piškote oceni, temu pa sledi zabava, sladkanje in druženje.

Pridružite se sladkanju !

Filip Matko Ficko

dsc_0081 dsc_9794 dscn2212 dscn2214 dscn2219 dscn2259 dscn2260 dscn2261 dscn2263 dscn2267