NOVI SAD PRIPREMA NAJVESELIJI DOČEK NOVE GODINE

1-ponosni-domacin-gradonacelnik-vucevic-je-najavio-spektakl

Ponosni domaćin – gradonačelnik Vučević je najavio spektakl

Grad Novi Sad priprema najveseliji dar za Novu 2017. godinu ikad! Najveći vojvođanski grad poklanja nastup jedne od najvećih zvezda sa naših prostora, Zdravka Čolića, a za doček Srpske nove godine – koncert legendarnog i svetski proslavljenog duvačkog orkestra Bobana Markovića. U četiri praznična dana na četiri bine, više od stotinu izvođača od čega šezdeset simfoničara, predstaviće se Novosađanima sa raznovrsnom muzičkom ponudom, sa više od četrdeset sati programa. Biće zastupljeni zvuci džeza, popa, roka, muzike za decu, filmske, elektronske i klasične muzike, a nastupiće Irie FM, Zemlja gruva, Drum’n’zez, Simfonijski orkestar NS2021 sa Sergejem Trifunovićem, novosadski Big Bend koji će nastupiti sa Bojanom Stamenov i mnogi drugi.

2-press-konferencija-je-bila-u-novogodisnjem-raspolozenju

Press konferencija je bila u novogodišnjem raspoloženju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je konferenciji za novinare u Gradskoj kući, gde su predstavnici projekta „Novi Sad 2021“ i umetnici koji će nastupiti u novogodišnjem programu, predstavili detalje vezane za organizaciju muzičkog novogodišnjeg programa u Novom Sadu.

3-zvezda-doceka-nove-2017-zdravko-colic

Zvezda dočeka Nove 2017. – Zdravko Čolić.

– Ponosan sam na činjenicu da ćemo za doček 2017. godine u Novom Sadu imati izuzetno bogat muzički program. Sa Novosađanima će slaviti i veliki broj gostiju koji žele da novogodišnje praznike provedu u našem gradu, te sam siguran da će hotelijeri, ugostitelji, taksisti, vlasnici prodavnica i drugi biti zadovoljni što ćemo imati kvalitetno organizovan doček Nove godine koji će privući na hiljade posetilaca. Kada imate ovakve umetnike, cenjena muzička imena, kao i  jednu od najvećih zvezda iz ovih krajeva, Zdravka Čolića, to garantuje pun gradski trg i mnogo ljudi koji će doći u Novi Sad. Posle devet godina Čola je ponovo na centralnom novosadskom trgu i nema bolje pozivnice ljudima da dođu u naš grad, Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope. Pored toga, ponudili smo raznovran program za ljude sa različitim muzičkim afinitetima – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

4-press-susret-je-okupio-mnoge-medije

Press susret je okupio mnoge medije.

Gradonačelnik se osvrnuo i na različita gledišta povodom proslave dočeka:

– Mi konstantno kao Grad vodimo računa o svim socijalnim kategorijama i ne koristimo neki poseban povod da bismo pokazali da smo socijalno odgovorno društvo i da vodimo odgovornu socijalnu politiku. Grad Novi Sad kao i prethodnih godina, neće snositi troškove organizacije Nove godine iz budžeta Grada. Lokalna samouprava će isključivo snositi troškove vezane za pitanje bezbednosti, odnosno angažovanje redarske službe i obezbediće zauzeće javne površine za organizaciju dočeka. Svi izvođači i propratni troškovi će biti plaćeni putem sponzora i pokrovitelja, a u pitanju su velike kompanije koje će se reklamirati u toku noći dočeka. Taj pristup smo imali i prošle i pretprošle godine, i veoma sam zahvalan svim kompanijama koje su pomogle Novom Sadu da organizuje ovaj doček – rekao je gradonačelnik Vučević.

5-zajednicki-snimak-ucesnika-novogodisnjeg-programa

Zajednički snimak učesnika novogodišnjeg programa.

Predsednik Organizacionog odbora „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković je rekao da u Novom Sadu u periodu od 25. decembra – katoličkog Božića, do 13. Januara – Srpske Nove godine predstavlja praktično jedan od simbola nematerijalnog kulturnog nasleđa Novog Sada.

6-zdravko-colic-je-privukao-veliku-paznju-novinara

 Zdravko Čolić je privukao veliku pažnju novinara.

– Tada, kada deca u Novom Sadu dobijaju četiri poklona, za dva Božića i dve Nove godine, od svojih roditelja, familije, prijatelja ili komšija jeste vreme istinske i žive interkulturalnosti. „Novi Sad 2021“ je festivalskim konceptom na četiri lokacije u četiri dana za dve Nove godine sa najraznovrsnijom vrstom muzike, želeo da pokloni građanima slobodu izbora i raznovrsnosti veličajući vrednosti tolerancije, mira i ljubavi kao istinskih ideala ovog grada – istakao je Milenković.

Lokacije u gradu na kojima će biti upriličena proslava, kako Nove godine koja se dočekuje i slavi prema Gregorijanskom kalendaru, tako i one prema Julijanskom, su Trg slobode, Trg republike, Studio M i Dunavski park.

 

Tekst: Radomir Čubranović Fotograije: Aleksandra Čubranović