Radenci: Pevski nastopi se kar vrstijo

Upokojenke in upokojenci Cankove vsako leto na obisku

Upokojenke in upokojenci Cankove vsako leto vsaj enkrat na obisku v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Že od leta 2010 dalje se združujejo pri domačem Društvu upokojencev na Cankovi, kjer je predsednik društva Milan Osterc, sam tudi navdušen pevec.

Po prihodu prostovoljke Mire Huber za zborovodkinjo so se lotili študija povsem novih pesmi, da se sedaj izredno razlikujejo od ostalih zborov. Njih ubrano petje »gre kar hitro v uho«, poslušalke in poslušalci pa ob nekaterih pesmih lahko celo pritegnejo s svojim petjem. Ob tokratnem koncertu, 14. decembra dopoldne v DOSOR-ju je to bilo povsem na zaključku, ko so po odpeti znani božični pesmi, ob spremljavi zborovodkinje na klaviaturah pevke in pevci zapeli znane, sedaj že nekako »ponarodele« pesmice »večnega slovenskega harmonikarja« Lojzeta Slaka (V dolini tihi…).

V okviru božično novoletnega pričakovanja se je namreč v številne prireditve v DOSOR-ju vključil tudi Mešani pevski zbor Društva upokojencev Cankova s skupno17 pevkami in pevci. Treba je priznati, sa so pevke in pevci s Cankove s svojim nastopom tokrat resnično presenetili. V glavnem s svojim pevskim programom. Pesem»To je Slovenija, ponosen sem, da tu sem doma…« je prevzela vse zbrane v predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, kjer je vse pred nastopom pozdravila pripravnica delovne terapije Janja Tratnjek, po nastopu pa se s priložnostnim darilcem pevkam in pevcem zahvalila za odličen pevski dopoldan.

Ker smo v naslovu zapisali, da se pevski nastopi kar vrstijo, naj spomnimo: Dan pred nastopom pevk in pevcev s Cankove sta v DOSOR-ju prepevala Monika Novak in Miran Čarni, a to soboto, 17. decembra ob 10. uri, bo v DOSOR-ju nastopil Moški pevski zbor »Svoboda« iz Hrastnika.

Filip Matko Ficko