DOSOR Radenci: Dvanajstič seniorski večer

Letos je bilo jubilejno peto leto druženj ob pesmih in plesu

Prostovoljka Marija Erveš je pred petimi leti bila pobudnica za organiziranje seniorskih večerov vsak tretji četrtek v mesecu v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Sedaj se komaj brani predlogov, da bi tovrstne večere organizirali dvakrat mesečno, ne samo na tretji četrtek. Kajti prireditev je izredno popularna, pridružili pa so se ji še druge prostovoljke: DOSOR-jevki Tatjana Geč in Andreja Lenartič, a na decembrski seniorski večer je v goste prišla še prostovoljka Hiše Sadeži družbe v Murski Soboti Suzana Lebar. Slednja je tokratni večer popestrila z zanimivim branjem svojih razmišljajočih besedil, kot tudi svojih pesmi.

Tako so na tretji četrtek v decembru, bilo je to petnajstega, v kavarnici »Traminček« zapeli in zaplesali letos že dvanajstič na seniorskem večeru in  to skupaj stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, kakor tudi zunanji obiskovalci. Bilo jih je kar štirideset na slovesnem predbožičnem in prednovoletnim slavjem. Na najlepši in zabaven način so opravili lepo slovo od jubilejnega leta, kajti oktobra so slavili peto obletnico tovrstnih družabnih večerov.

Za pesmi, glasbo in ples sta skrbela prostovoljec »one man band« Štefan Sečko Legijaš z Vaneče in Klaudija Vrečič iz Dankovec (oba iz Občine Puconci na Goričkem v Prekmurju), zaigrala in zapela pa željah udeleženk in udeležencev seniorskega večera. Tudi ob zdravici, ko so nazdravili prihajajočemu letu 2017 z mladim vinom zakoncev Slavič, Marije in vinskega viteza Alojza. Za pecivo ter sladko darilce pa je kot donatorica poskrbela stanovalka Ema Matijevič.

Od 18. do 21. ure so se vrteli na plesišču kavarnice »Traminček« ter si obljubili ob tradicionalni zaključni pesmi Željka Bebeka »Laku noć svirači…«, da se sigurno snidejo 19. januarja 2017.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko