Nastop vrhunskih drsalcev Lucky Lookers on Ice

Radenci: Veverička Muki in palček Radin vabita

V nekdanjem »biseru slovenskega turizma«, v Radencih, je to zimo od 10. decembra dalje tudi v tem kraju Štajerske na desnem bregu reke Mure umetna ledena ploskev vsak dan odlično pripravljena,  kot tudi ponudba vročega čaja in čokolade za mlajše, za starejše pa še kuhano vino. Montažno drsališče je postavljeno pri Slatinskem domu oziroma Zdravilnem vrelcu Zdravilišča v Radencih in tako imajo mladi, kot tudi manj mladi, sedaj priložnost, da vsakodnevno od 10. do 22. ure drsajo v »Zimski pravljični deželi«, kot so tokratno zimsko veselje poimenovali organizatorji.

Po dogovoru Zavoda za šport in turizem Radenci ter Občino Radenci in Podjetjem Lucky Luka iz Ljubljane si je vsak dan v montažni hišici ob drsališču moč izposoditi drsalke ali pa si ogledati katerega izmed animacijskih programov. Te animacije so na programu ob sobotah (17.12., 31.12. 2016, in 7.1. 2017), drsalne mačje vragolije pa od 10. ure dalje ob nedeljah  (18.12., 25.12. 2016 ter 1.1. in 8.1. 2017). Zavod za šport in turizem Radenci pa ima na skrbi ostala dogajanja ob drsališču. Postavljene so stojnice z dobrotami domačih pridelovalcev (med Medičarstva Bogdan iz Šratovec, vino Vinogradništva in vinarstva Kolmanič z Rožičkega vrha, spominki in replike nekdanjih otroških igrač Branke Janežič iz Velikega Brebrovnika pri Ivanjkovcih), a na drsališču in ob njem sta vsakodnevno prisotni maskoti: veverička Muki in palček Radin.

Ob sobotah in nedeljah popoldne, običajno po 17. uri, pa nastopijo tudi harmonikarji, da je vzdušje drsalcem na ledu ter obiskovalcem ob drsališču še bolj veselo in zabavno. Blanka Fekonja iz Zavoda za turizem in šport Radenci je tako minulo soboto in nedeljo za glasbeno vzdušje napovedala nastop treh mladih harmonikarjev s frajtonericami: Tine Krajnc, Eve Tompa in Reneja Cimermana in to ob že uveljavljenem »harmonikarskem mačku« Stanku Ilješu.

To sredo, 21. decembra, pa je predviden še nastop vrhunskih drsalcev Lucky Lookers on Ice ob 19. uri. Ta skupina izvaja drsalne showe z bogato kostumografijo ter zvočnimi in svetlobnimi efekti.

Filip Matko Ficko