ВАЈДА ОПЕТ ГЛАВНИ ТРЕНЕР ЂОКОВИЋА

ВАЈДА ОПЕТ ГЛАВНИ ТРЕНЕР ЂОКОВИЋА: Српски тенисер представио тим за наредну сезону

ФОТО: РАДЕ БАКРАЧЕВИЋ

novak-i-vajda

Марјан Вајда, поново тренер Новака Ђоковића

Новости онлине

Нова година, нови циљеви, нова енергија! Захвалан сам и радујем се новим изазовима. Поздрав од Ђоковић тима, видимо се у Дохи, поручио је српски ас

Српски тенисер Новак Ђоковић је почео са припремама за нову сезону, коју ће отворити 2. јануара 2017. године у Дохи. А главни тренер ће му би Марјан Вајда, словачки стручњак који је већ дуже време у стручном штабу Ђоковића, чиме је стављена тачка на наводне спекулације да би Новак могао да ангажује наследника Бориса Бекера.

Други рекет света тренира у Монте Карлу, а на Фејсбук профилу је поставио фотографију са члановима тима на којој су поред Новака и његове супруге Јелене, главни тренер Марјан Вајда, Шпанац Пепе Имаз, Гебхард Фил Грич, кондициони тренер, Миљан Амановић, физиотарапеут и његов брат Марко Ђоковић.

– Нова година, нови циљеви, нова енергија! Захвалан сам и радујем се новим изазовима. Поздрав од Ђоковић тима, видимо се у Дохи!- поручио је српски ас.

Претходних месеци Новак је трагао за наследником Бориса Бекера са којим је од краја 2013. године освојио 25 титула. У оптицају је било неколико кандидата:  Џими Конорс, Амели Морезмо, Бред Гилберт, Штефан Едберг, Ненад Зимоњић. Међутим, на крају је Ђоковић одлучио да остане “само” са Вајдом.

Од јуна 2006. године Словак је постао тренер Нолету и то када је српски тенисер на АТП листи заузимао 40. позицију. Пет година касније, Новак се са Вајдом пробио на лидерско место.

Вајда који је као играч имао скор од 119 победа и 154 пораза, а најбољи пласман му је био 34. место на АТП листи, био је део Ђоковићевог тима од првог грен слем трофеја у Мелбурну, па до последњег дванаестог на Ролан Гаросу, ове године.

Марјан Вајда је од стране Олимпијског комитета Србије изабран за најбољег тренера 2010. и 2011. године.