Radenci: Lastniki psov obiskali DOSOR-jevce

Enkrat mesečno organizirano druženje z živalmi

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki je v »deželi treh src« na desnem bregu reke Mure postal neke vrste središčna točka kraja, enkrat mesečno pripravijo za stanovalke in stanovalce tudi druženje z živalmi. Veterinarka Štefi Praprotnik Borko iz Gornje Radgone ob tem vestno sodeluje z DOSOR-jevo gospodinjo Sonjo Belak.

Slednja, gospodinja Sonja, se na tovrstna srečanja še posebej pripravi, kajti običajno speče posebne pasje kekse. To sladico za štirinožne prijatelje pa nato psom v gosteh ponujajo stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, ki so živalim še posebej naklonjeni. Tako je bilo tudi v četrtek, 5. januarja popoldne, ko je potekalo prvo letošnje druženje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja z živalmi.

Pasjih keksov so bile še posebej vesele tri psičke, ki so bile iz Španije posvojene v Slovenijo preko društva »Hrtji svet« s sedežem v Celju: to so španski hrti (gango) Maja, India in Pepa. V avli DOSOR-ja, ki je istočasno tudi galerijski prostor, so psičkam kekse ponujali stanovalke in stanovalci doma. Lastniki treh psičk pa tudi radi prihajajo v DOSOR, čeprav se je treba enemu pripeljati celo iz Maribora. Enourno druženje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja s tremi psičkami je prehitro minilo, da so ob koncu hiteli spraševati, če se bo podobno srečanje lahko zgodilo prej, kot čez mesec dni.

Filip Matko Ficko