Tina Maze se je poslovila ob skandiranju 15 tisoč gledalcev

tina-maze-in-jaz-img_0567

Maribor: 7. januar –  Najboljša slovenska športnica, ena najboljših alpskih smučark vseh časov, trikratna zmagovalka na Zlati lisici, se je poslovila šampionsko. Poln snežni stadion – na prvem veleslalomu se je zbralo v soncu in mrazu 15 tisoč gledalcev – je skandiral: ”Tina, Tina, Tina, Tina!”, ona pa se je pognala s starta kot vselej, na zmago. Tina Maze je presmučala zgornji del, prvih deset vratic, nato pa se na prvi prelomnici zaustavila ob Andrei Massiju. Po objemu je po progi pozdravljala gledalce, nato pa na zadnjem delu spet zavijugala med vratci, tako kot takrat, ko je zmagovala na Pohorju in po celem svetu.

Tina Maze se je poslovila kot velika šampionka. Ciljno črto je prehodila s smučmi v rokah, nato pa navijačem vrgla smučarske palice. S tem je simbolično končala svojo dolgo in nadvse uspešno kariero, v kateri je postala skupna zmagovalka svetovnega pokala z rekordom osvojenih točk. Številko 34, ki so ji jo dodelili po njenem mnenju krivično, je v ciljni areni snežnega stadiona pod Pohorjem hitro slekla in pod njo mednarodni smučarski zvezi pokazala  tisti znani modrc iz Cortine d’Ampezzo leta 2012: ”Not your business”.

Tina Maze: ”Bilo je zelo čustveno, toda zelo lepo. Zelo sem srečna, tudi zato, da sem se poslovila tukaj, kjer sem začela in kjer sem dosegla toliko uspehov. Hvala navijačem, hvala vsem, ki so me bodrili in pomagali. Za menoj je izjemnih 18 let!”