Radenci: Aktivna starost v pesmi in besedi

Že sedmič DOSOR-jev zbornik  »Ure naših dni«

Že vsa leta v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, uspešno deluje literarni krožek, ki ga kot mentorica vodi upokojena profesorica Bea Baboš Logar. V okviru tega krožka nenehno nastaja in se zbira tudi pisno gradivo članic in članov krožka, kakor tudi zunanjih sodelavcev, iz vrst članic in članov Društva upokojencev Radenci, pa tudi že uveljavljenih literarnih ustvarjalcev v deželi na obeh bregovih reke Mure. To gradivo se tudi natisne in doslej je izšlo že šest številk posebnega literarnega zbornika z naslovom »Ure naših dni«.

Prav na dan slovenskega kulturnega praznika, 8. februarja popoldne, je v DOSOR-ju bil predstavljen že sedmi literarni zbornik »Ure naših dni«. Kulturni dogodek v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice je popestril še DOSOR-jev pevski zbor »Večerna zarja« pod vodstvom dipl. medicinske sestre Suzane Divjak. Praznični sredin popoldanski dogodek je vodila prof. Marjanca Ferko Omahen, besedila pa je izredno doživeto interpretirala recitatorka Vera Slavič, a za prijetno petje je poskrbel že omenjeni pevski zbor.

Tokrat je zbornik izšel v 300 izvodih, poleg stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja in upokojencev iz Radenec pa so v njem objavljeni tudi prispevki že uveljavljenih pomurskih avtorjev (pesnikov Ferija Lainščka, Štefana Kardoša, Tineta Mlinariča, Štefana Titana, Milana Vincetiča, pisateljice Karoline Kolmanič). Z literarnim zbornikom so v DOSOR-ju »zadeli žebljico na glavico« – doprinašajo k zavedanju, da je tudi starost lahko aktivna in samoizpopolnjujoča, zato imajo zgodbe in pesmi, objavljene v zborniku »Ure naših dni«,  tudi veliko terapevtsko vrednost.

Filip Matko Ficko

dsc_1344-copy dsc_1345-copy dsc_1379-copy dsc_1382-copy dsc_1384-copy dsc_1386-copy dsc_1388-copy dsc_1391-copy dsc_1395-copy dsc_1397-copy dsc_1402-copy dsc_1404-copy