DOSOR-jeve februarske karaoke

Pred Valentinovim zapeli ljubezenske pesmi

Tik pred letošnjim dnevom Valentina, 13. februarja popoldne, sta kuharica Maja Zamuda in gospodinja Mojca Kumlanc  pripravili v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, »Karaoke ljubezni«. O tem je slednja, Mojca, v samem začetku povedala: »…LJUBEZEN – to besedo najlepše povemo s pesmijo. Ljubezen skozi glasbo najlepše zveni, zato prisluhnimo današnjim nastopajočim in z njimi zajadrajmo v Valentinovo…«.

In sledilo je ! Na zabavni glasbeni prireditvi, ki je potekala v predprostoru domske knjižnice, je nastopilo skupno 19 pevk in pevcev. Večinoma kot solisti, a nekateri v priložnostnih zborčkih za tokratni nastop.

Izmed stanovalcev so zapeli  Ema MatijevičSve ptičice iz gore«) in Branko LočnikarTo je bilo na Valentinovo«) ter zborček stanovalk in stanovalcev domskega 1. nadstropja, med temi tudi Barbara Šerbec – ŠerbiDan ljubezni«). Svoj zborček – kvartet so ustanovile še domske kuharice (dve Meliti, Anja in Suzana), ki so ob spremljavi klavirja zapele »Prsti zapleteni«. Kot kvintet (s prej imenovanimi še povezovalka programa Mojca Kumlanc) so zapele pesem »Oba«. Izmed zaposlenih je nastopila Andreja LenartičZbog jedne crne žene«), kot zunanji sodelavci in prostovoljci pa: Jože Farkaš Obilo (v prleščino je priredil pesem »Ja pijem čašu gorkih suza«), Radmila Radojević solo »Zelene oči« ter v duetu z Betko Leopold »Kje so tiste stezice«, spodaj podpisani pa solo »Otrov s tvojih usana« ter v duetu z Andrejo Lenartič »Ne diraj moju ljubav«. Za zaključek so vsi nastopajoči kot zbor zapeli »Daj, daj, daj mi poljub…« ter se dogovorili, da bodo na naslednjih karaokah vsi peli le pesmi v slovenščini.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš