Novi ambasadorki Doma pod Gorco

Stena prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi…

V štajerski prestolnici, v osrednjem dnevnem prostoru Doma pod Gorco v Mariboru na Studencih imajo v prvem nadstropju posebno steno, ki so jo polepšali s podobo drevesne krošnje, nad drevesom pa je napis »Stena prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi…« Na vejevju neke vrste drevesa življenja so poleg listja izobešeni še okvirčki s posebno vsebino. Gre za fotografijo, ime in priimek ter odtis dlani posameznice ali posameznika, ki so mu v Domu pod Gorco namenili naziv »ambasadorja doma«.

 

Kot pravijo v Domu pod Gorco je dosedanja deseterica posameznic in posameznikov s svojim delovanjem pripomogla k dosedanji promociji tega doma starejših v Mariboru oziroma se vedno ponovno vračajo vanj z raznovrstnimi aktivnostmi med stanovalkami in stanovalci ter zaposlenimi. Ker je različnih projektov nemalo, sodelujočih v njih vedno več, se dosedanjim  ambasadorjem pridružujejo novi.

 

Tako sta se ob letošnjem 6. rojstnem dnevu Doma pod Gorco, na Valentinovo – 14. februarja, pridružili imeni dveh novih ambasadork: ravnateljice Osnovne šole Janka Padežnika v Mariboru mag. Sonje Filipič in ravnateljice Vrtca Studenci v Mariboru Marjance Karba. Obe imenovani sta ob direktorju Doma pod Gorco in podžupanu Mestne občine Maribor, Gregorju Žigonu in Zdravku Luketiču, izobesili svoja okvirčka ter nazdravili uspešnemu sodelovanju v prihodnje.

Filip Matko Ficko