Tradicionalni marčevski seniorski večer v DOSOR-ju

Radenci: Ni manjkalo glasbe, petja in plesa

Seniorke in seniorji kot prostovoljci znajo odlično poskrbeti za svoje sovrstnice in sovrstnike. To se je ponovno izkazalo 16. marca zvečer v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ob organizaciji tradicionalnega seniorskega večera, ki se ga pripravi vsak tretji četrtek v posameznem mesecu.

Prostovoljka – seniorka Marija Erveš je »pridobila« prostovoljca – seniorja Bojana Toplaka iz Satahovec pri Murski Soboti (tudi član skupine Cafe band  !), da je kot »one man band« poskrbel za glasbo in petje ter seniorja Albina Mariniča, da je doniral odlično žlahtno kapljico iz svoje kleti na Hrašenskem Vrhu. Kot donatorka se je pridružila še stanovalka DOSOR-ja Ema Matijevič s pecivom, za animacijo na plesišču pa sta skrbeli še DOSOR-jevi prostovoljki – medicinski sestri Andreja Lenartič in Martina Farkaš. In s tem je bilo za izvedbo marčevska seniorskega večera »vse nared«.

Med 18. in 21. uro je tako bilo v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« izredno veselo vzdušje: glasba, petje, ples, pecivo in žlahtna kapljica ! Ni manjkalo pogovorov, skrivnih in vidnih šepetanj, pa tudi ne druženja na plesišču, ob plesu v krogu ali v plesni kači. Da bi le tako bilo tudi na prihodnjem druženju v aprilu !

Filip Matko Ficko

 

dscn6213 dscn6207 dscn6202 dscn6200 dscn6191