Gaby Driggs zapela v radenskem DOSOR-ju

Štajerke in Štajerci plešejo tudi country plese

Pri Kulturno umetniškem društvu Kungota (pri Mariboru) že dve leti Sabina Draganić in Iris Arnuš vodita plesno skupino »Spirit«, ki vadi, pleše in na svojih številnih nastopih predstavlja (kavbojske) country plese. Prav tako prej imenovani vaditeljici že leto dni v okviru podružnice Plesne šole Feniks iz Ljubljane v Mariboru vodita podobno skupino »Arizona«. Ob nekaterih nastopih pa se plesalke in plesalci obeh skupin na odru združijo. Tako se je nastop obeh skupin združil tudi 1. aprila letos ob dopoldanskem gostovanju v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

V tem domu za starejše že poldrugo leto kot stanovalec  biva Gabrijel Driggs. Lahko bi zapisali, da ima kar precej obiskov, a obisk 1. aprila letos je bil zanj, kot tudi za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, nekaj povsem posebnega. Zapela in zaplesala mu je, pa tudi številnemu občinstvu v veliki restavraciji DOSOR-ja, kar hči, 9-letna Gaby, ki jo kot izredno solo pevko pozna pravzaprav že vsa Slovenija (nastopila je v oddaji »Slovenski pozdrav«, na prireditvi »Noč Modrijanov« ter na prireditvi »Polka in valček 2016«). Toda mlada pevka je tudi plesalka, kajti sodeluje v country plesni skupini »Spirit«. Torej ni samo zapela, pač pa tudi zaplesala očku, kot tudi številnemu občinstvu v DOSOR-jevi veliki restavraciji.

Je pa Gaby Driggs zapela še nekaj narodnozabavnih pesmi, kajti s harmoniko in kitaro sta jo spremljala Martin Plantev in Boštjan Vodnik. Slednji je tudi plesalec, a rad tudi zapoje kot »osamljeni kavboj«. Zapel je zelo znano pesem »Siva pot«. Ples s stanovalkami in stanovalci doma, ki je bil prisoten že med samim nastopom, se je nadaljeval tudi pozneje in to kar v DOSOR-jevi avli oziroma priložnostnem razstavišču, do kosila in še po njem.

Filip Matko Ficko